Szünetel az iOS 18 fejlesztése

Az Apple munkatársai eddig a háttérben dolgoztak a majd csak jövőre megjelenő nagy operációs rendszereken, vagyis az iOS 18, watchOS 11, Mac 15 és tvOS 18 ökoszisztémákon, ám a legfrissebb hírek szerint minden velük kapcsolatos munkát kénytelenek voltak abbahagyni. Mark Gurman, a Bloomberg újságírója úgy tudja, minderre azért volt szükség, hogy a szoftveres csapat a jelenlegi iPhone, iPad, Mac és Apple TV készülékeket sújtó problémák javítására tudjon fókuszálni. Úgy látszik ezekből van bőven. 

Minden mérnök és fejlesztő meg lett kérve, hogy a jövőben megjelenő verziók helyett a jelenlegi rendszereket javítsák, illetve növeljék azok teljesítményét. Craig Federighi a szoftveres részleg vezetője, aki már évek óta a vezeti az Apple ezzel foglalkozó csapatát,  általában minden erőforrását a hibák minél hamarabbi javítására fókuszálja, vagyis olykor előfordul, hogyjövőbeli termékek, amelyeknek addig leáll a fejlesztése. A Federighi keze alá dolgozó mérnökök Gurman szerint rengeteg hibát találtak, amelyeket korábban a belsős tesztelések során valamiért nem vettek észre.

Azért ne gondoljatok hatalmas nagy átcsoportosításra, az új szoftverrendszerek fejlesztése csupán napokig fog állni, az Apple állítólag még a héten visszaáll a régi kerékvágásba. Múlt hónapban egyébként végeztek az M1 processzoron futó iOS 18, iPadOS 18, és Mac OS 18 rendszerek legelső verzióinak kidolgozásával, így most csak a további munkálatokat szüneteltetik, és mint látjátok, azokat sem olyan túl sokáig. A jelenlegi mobilos rendszer utolsó változata várhatóan az iOS 17.4 lesz, amelynek megjelenésére valamikor 2024 márciusában lehet számítani. 

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá