Tarol a Samsung a mobilkijelzők piacán

Úgy látszik, hogy nem csak a televíziók piacán, de a mobilok között is hódít az OLED láz. Egyre több gyártó választja ezt a típusú kijelzőt a csúcskészülékéhez, hiszen senki nem akar elmaradni a konkurenciától.

Régebben szinte csak a Samsung mobiljainak kiváltsága volt az AMOLED kijelző, ám mostanra ez már megváltozott, és rengeteg cég tette le emellett a voksát. Nem véletlenül, hiszen gyakorlatilag minden téren az IPS technológia fölé nő, és mivel a telefonok átlagára mára jócskán megnőtt, így belefér a büdzséjükbe.

Hatalmasat profitál ebből a Samsung, hiszen bár a mobilpiacon az elmúlt években lecsökkent a részesedésük, a kijelzők piacán ők dominálnak. Jelenleg az OLED panelek 93.3%-a tőlük kerül ki (2018 július és szeptember közötti időszakot figyelembe véve), míg a maradékon olyan gyártók osztoznak, mint az LG, BOE és a Sharp.

Természetesen a bevételükön is megmutatkozik mindez. A mobilba szánt kijelzők 10.8 milliárd dollárt termeltek a gyártóiknak a harmadik negyedévben, amelyből 6.6 milliárd dollár a Samsung zsebében landolt.

Nem véletlen tehát, hogy több gyártó is próbál betörni erre a piacra, és a hírek szerint még az Apple is saját OLED kijelzőket gyártana, hiszen jelenleg eléggé ki van szolgáltatva a Samsungnak.

Forrás: PhoneArena

Szólj hozzá