Társkereső érkezik a Facebookra?

Rengeteg újításról számoltunk be mostanában a Facebook kapcsán, és úgy tűnik már megint “új” ötletük támadt, ami egy társkeresési funkció lenne.

A közösségi oldal egy új funkciót kezdett el tesztelni, amely egyelőre csak néhány kanadai és új-zélandi felhasználónál elérhető, és a társkeresésre szolgál. A Facebooknál elismerték hogy tesztelik a funkciót, mely Androidra és iOS-re is egyaránt megjelent az érintetteknek.

A népszerű Tinder koppintásának tűnik a dolog, de nem teljesen ugyanaz. A népszerű társkeresőhöz hasonlóan ismerősöket mutat nekünk a program, és választhatunk, hogy van-e kedvünk találkozni vele. Amennyiben mindkét fél igennel válaszol, akkor értesítést kapunk, és mehet az időpont egyeztetés. A mutatott ismerős előtt nem lehet lebukni, hiszen ő csak akkor tudja meg ezt, ha ő is igennel felelt.

Ennek ellenére nehéz elképzelni, hogy a Tinder babérjaira törnének Zuckerbergék. Ott nagyobb a merítési lehetőség, mivel bárkit feldobhat a program, még ebben az esetben szigorúan az ismerősökből válogat az algoritmus. Ha ezekből leszámítjuk a rokonokat, a másik nemet, az exeket, illetve akik nem azonos korosztályba esnek, rögtön láthatjuk mennyire leszűkül a lista.

Persze lehetséges hogy idővel átalakítják a funkciót, és egy algoritmus alapján majd adott területen élőket mutat egymásnak a szolgáltatás, vagy valamilyen fizetős verzió lesz belőle esetleg, de ez még a jövő titka.

Forrás: Motherboard

Szólj hozzá