Tecknet Alpha egér bemutató

Egy olcsó, vezeték nélküli egeret rendeltem ezúttal. Mindössze 8,6 dollárba került. Nézzük meg, megérte-e az árát.

Sajnos a korábbi, Genius Traveler 600-as egerem kiöregedett, gyakorlatilag szétfoszlik a görgője, így új egér után néztem. Szempontjaim a következőek voltak: legyen vezeték nélküli, kicsi USB csatlakozóval, ergonomikus, és AA elemekkel/aksival működjön.

Végül egy kínai, Tecknet márkája egérre esett a választásom. A külseje fekete, zongoralakk bevonatú, két oldalán kellemes, gumírozott hatású műanyaggal. Túl sok extrát nem találunk rajta, van két gomb amivel lapozni tudunk, illetve egy DPI választó gomb. Zöld LED jelzés mutatja a töltöttség szintjét.

Az alján széles csúszótalpakat találhatunk.

Az egér tápellátásáról 2 AA elemmel, vagy akkumulátorral gondoskodhatunk. A leírása, és a tapasztalatok szerint egy hónapot simán kibír egy szett elemmel aktív használat esetén is. Kevésbé aktívan 2 évet ír a használati utasítása.

Bekapcsolás után azonnal használható is, a Windows 10 pillanatok alatt felismerte. A DPI állítása tényleg működik, a görgője  pedig pontos és halk. A gombjaira ugyanez nem mondható el, és egy kicsit hangosak. A Genius Traveler 600-nál hangosabbak, de nem vészes.

Technikai specifikációi:

  • 5 gomb
  • Tömege 105 g
  • Usb nano csatlakozó, 2,4Ghz-en kommunikál, automatikus párosítás
  • DPI: 3000/2000/1600/1200/800
  • Mérete: 71mm széles/41 mm magas/112mm hosszú

Techlabor

 

Szólj hozzá