Teclast P20HD – prémium tablet barátságos áron, és más apróságok

Az ázsiai gyártók mindig meglepnek bennünket, és ezúttal is egy olyan tabletet tettek le az asztalra, ami olyan jellemzőkkel rendelkezik, melyek általában csak a jóval drágább készülékek esetében elérhetőek. A Teclast P20HD szálcsiszolt fém borítással, LTE modemmel, valamint naprakész operációs rendszerrel érkezik, az Android 10-el debütáló masina az egyik legjobb választás lehet általános felhasználásra, az árát pedig már kár is dicsérni, hiszen az ezúttal is rendkívül kedvező.

A Teclast P20HD most mindössze 129,99 dolláros áron rendelhető a GearBest jóvoltából, ami magyar valutára átszámítva nagyjából 40 240 forintot jelent. További részletek és rendelés a lenti linkek valamelyikén.

Külső és kijelző

Nem lehet eleget méltatni a tablet külsejét, hiszen az teljes mértékig prémium érzettel bír, a szálcsiszolt fém borítás elképesztően jól néz ki, és a megjelenítő körüli kávák sem olyan vészesen vastagok. A készülék 243 x 163 x 9,3 mm-es dimenziókkal rendelkezik a mérlegen pedig 531 g-ot nyom.

A kijelző 10,1 hüvelykes, a felbontás Full HD, egyébiránt a gyártás során IPS panelt használtak, tehát a betekintési szögekkel és a színek teltségével biztosan nem lesz gondunk. Ezekből a panelekből még az olcsóbbak is ezerszer jobban néznek ki, mint bármilyen TFT megoldás, ezt érdemes észben tartani.

Hardver és fontosabb funkciók

Nyilván adott a kérdés, hogy ennyi pénzért egy ilyen táblagép vajon mire képes. Persze nem fogja földbe döngölni a legújabb Apple iPad-eket, de a Teclast P20HD belsejében szolgálatot teljesítő nyolcmagos Spreadtrum processzor, valamint a mellé szerelt 4 GB-os RAM és a 64 GB-os háttértár kellő teljesítményt fog biztosítani a mindennapos feladatok végrehajtásához. Internetezni, videókat nézni, a közösségi médiát látogatni teljesen jó ez a vas. A háttértár egyébként bővíthető, erre a célra használhatunk akár 128 GB-os microSD kártyát is.

A táblagép esetében az egyik legfontosabb selling point nem más, mint a beépített 4G modem, ami ráadásul minden Magyarországon használatban lévő telekommunikációs frekvenciát ismer, nem kivétel a B20 sem, aminek főleg a vidéki felhasználó fognak majd örülni. Roppant idiótán fog kinézni, ahogyan ezzel a masinával telefonálunk, de a beépített mikrofonnak és a sztereó hangszóróknak köszönhetően ez is megoldható, igaz csak kihangosítva, ha szeretnénk egy kicsit intimebb módon kommunikálni, kénytelenek leszünk igénybe venni egy headsetet.

A funkciók felsorolásából semmiképpen sem szabad kifelejteni a kétcsatornás Wi-Fi modult, a Bluetooth 5.0 modemet, a fülhallgató kimenetet, illetve a grafikus gyorsításért felelős PowerVR GE8322 GPU-t. Nem lehetetlen némi játék sem ezzel a tábla géppel, de azért érdemes észben tartani, hogy mindez csupán bizonyos korlátok között lehetséges. Fortnite-ozni nem annyira buli ezzel a géppel, de az egyszerűbb címek valószínűleg gond nélkül futnak majd.

Kamerák

Jelen sorok írója maximálisan úgy véli, hogy a képrögzítő egységek teljesen feleslegesek a táblagépekre, valószínűleg a gyártók is tisztában vannak ezzel, ám mégis rendre ellátják termékeiket ilyen olyan fotó apparátusokkal. Ennek tudatában érdemes igénybe venni a hátlapon található 5 megapixeles, háttérfény nélküli elsődleges, valamint az előlapon található 2 megapixeles másodlagos kamerát.

Akkumulátor és szoftveres környezet

A Teclast P20HD belsejében egy 6000 mAh kapacitású, értelemszerűen házilag nem cserélhető akkumulátor teljesít szolgálatot, ami egyetlen feltöltéssel nagyjából 7-8 órás üzemidőt képes biztosítani az eszköz számára. A telep táplálását USB-C porton keresztül tudjuk menedzselni, a töltéshez nagyjából 2-3 óra szükséges.

A Teclast P20HD már a legelső bekapcsolástól kezdve Android 10 operációs rendszert futtat, ráadásul ez egy teljesen gyári, módosításoktól mentes, előre telepített alkalmazások nélküli, stock környezet.

A Teclast P20HD a GearBest webáruházából most mindössze 129,90 9 $-os áron rendelhető, ami magyar valutára átszámítva nagyjából 40 240 forintot jelent. További részletek és megrendelés a lenti linkek valamelyikén!

A GearBest webáruházában akciósan kapható néhány további termék, ezeket most nem fogjuk részletezni, egy-egy mondatban bemutatjuk őket, és csatoljuk a rendeléshez szükséges linkeket.

Elephone Ecam X

A legtöbb laptop esetében a webkamera által produkált képminőség nagyjából egy krumpli szintjén van, ezt hivatott orvosolni ez a készülék, ami egy külső kamera számítógépekhez és egyéb eszközökhöz. A Full HD minőségű videóképet és 5 megapixeles felbontást produkáló eszköz most mindössze 14,99 $-os áron rendelhető a GearBest webáruházából, ami magyar valutára átszámítva cirka 4640 Ft-ot jelent.

SAMSUNG Micro SD

512 GB-os kiszerelés is van

Különböző eszközök tárhelyének bővítésére kiváló választás lehet a Samsung micro SD kártyainak bármelyike, amelyek most akciós áron rendelhetőek többféle kapacitásban. A 128 GB-os most mindössze 17,99 $-ért vihető a X4E5EE64681EB000 kupon felhasználását követően, ami magyar pénzben 5876 Ft-ot jelent, nagyjából.

AY103 Videórögzítő kártya

Ez az eszköz képes a videójelet bevinni USB kapcsolaton keresztül a számítógépre, így valós időben monitorozható a játéktevékenység, illetve a megfelelő szoftverrel rögzíthetjük is azt. Ennél olcsóbb videórögzítő kártya nem igazán van a piacon, nyilván csodákat nem érdemes remélni, ám a gyártói leírások értelmében támogatott az 1080p felbontás és a 60 képkocka/másodpercenként, bár a stabil 30 sokkal valószínűbb. A készülék most akciósan 8,29 $-os áron rendelhető, ami magyar valutára átkalkulálva 2566 Ft-ot jelent.

Tippek a rendeléshez:

  • Megbízható oldalról rendelj (pl. GearBest, Banggood, Geekbuying, Geekmaxi, Tomtop, Aliexpress, stb.).
  • Fizess PayPallel, ha van rá mód, mert ez védelmet nyújt.
  • 35 euró (~40 dollár) végösszeg alatti rendelésnél nincs vámolás, nyugodtan rendelhetsz.
  • Drágább terméket vásárolj EU raktárról vagy valamilyen vámmentes szállítási móddal (pl. Priority Line/EU Priority Line).

További hasznos tudnivalók a KínaiGuru oldalán.

Forrás: GearBest

Szólj hozzá