Telitalálatnak ígérkezik az új iPad Air

A DigiTimes értesülései szerint az Apple jelezte a beszállítóinak, hogy pörgessék fel a gyártás, amely az új ARM alapú MacBook-ok és iPad-ek miatt fontos, hiszen még idén új modellekkel frissítenék a termékpalettájukat.

Ezekből a legérdekesebbnek az idei iPad Air ígérkezik, amely 10,8 colos kijelzővel érkezhet, és az iPhone SE által kitaposott utat vinné tovább. Ez alapján kedvező áron kínálna csúcsteljesítményt, ehhez pedig ez előbb említett iPhone-ban található A13-as chip szolgáltatná az alapot.

A 2019-es iPad Air-ben az A12-es chip teljesít és 500 dolláros áron lehet hozzájutni, még az előző, 10,2 colos kijelzővel szerelt iPad Air-ért 330 dollárt kellett fizetnünk, Az ár tehát jócskán nőtt, ám a hírek szerint az új modell árcédulája nagyjából a kettő közé lesz belőve, ami remek hír.

Akadnak még más érdekességek is, hiszen ez lehet az első nem Pro modell, amelyről eltűnhet a Lightning port, és immáron USB-C csatlakozó kerülhet rá. Állítólag még a Magic Keyboard támogatást is megkapja majd a 2020-as iPad Air, pedig ez a funkció eddig a Pro modellek kiváltsága volt.

Az előzetes hírek tehát több, mint biztatóak. Amennyiben tényleg 400-450 körül dobnák piacra, akkor bizonyára hatalmas kereslet lenne rá, és ugyanolyan sikertermékké válhat, mint az iPhone SE. Úgy tűnik, hogy végre az Apple is átlátja már, hogy mekkora igény van a kedvező árúbb készülékekre.

Forrás: GSMarena

Szólj hozzá