Teljesen átlátszó OLED TV-t mutatott be a Xiaomi

A Xiaomi egy újabb high-end kütyüt dobott piacra, amelyre ismét felkaptuk a fejünket, hiszen a múltkori a csúcs OLED TV után most egy teljesen áttetsző modellt kaptunk.

Az áttetsző OLED TV már ismerős lehet technikai újítások kedvelőinek, hiszen hasonlót már az LG is mutatott, ám az csak amolyan technikai bemutató volt, és sosem került forgalomba. Így tehát a Xiaomi modellje lesz az első ilyen, amely ténylegesen gyártásba került, és akár meg is vásárolhatjuk, ám az ára természetesen jóval magasabb lesz az átlagos modelleknél.

A Mi TV LUX OLED Transparent Edition névre hallgató 55 colos készülék két részből áll. A mindössze 5,7 mm vékony OLED panelből, és az azt tartó korong alakú talapzatból, amelyben az elektronika és a csatlakozók helyezkednek el. Ebbe egyébként egy speciális MTK 9650 chip került, amely a Xiaomi AL Master Smart Engine-nel karöltve kínál remek képfeldolgozást.

A képminőség bizonyára remek, ám kérdés, hogy a panel áttetszése mennyire befolyásolja ezt. Amíg a sima OLED TV-k gyakorlatilag végtelen kontrasztaránnyal rendelkeznek, itt 150.000:1 értéket adott meg a gyártó. Emellett a 10 bites panel 93%-os DCI-P3 színskála lefedettséget kínál, és a játékok szerelmeseinek is csábító lehet ez a modell, hiszen a 120 Hz-es panel 1 ms-es válaszidővel rendelkezik.

A TV-n a MIUI egy módosított változata fut, így funkciókban nem lesz hiány. A készülék augusztus 16-tól érhető el Kínában, és 49.999 jüanba, azaz 2,1 millió forintba kerül majd. Lássuk be, ez egyelőre nagyon magas ár. 55 colos OLED TV-t már 350 ezer forint környékén is lehet kapni, szóval alaposan meg kell fizetni az áttetsző panelt annak, aki ilyet szeretne a nappalijába.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá