Tesztelték a következő Asus ROG Phone készüléket

Nemrég hivatalosan is bemutatták a Qualcomm Snapdragon 888 chipsetet, ami meghatározó lesz a 2021-es Android élvonalban, a legtöbb prémium kategóriás okostelefon belsejében ez a lapkakészlet teljesít majd szolgálatot. Így aztán semmi meglepő nincs abban, hogy a játékokra fókuszáló Asus ROG telefonszéria következő modelljében is ez a chipset végzi majd a munka dandárját. A készüléket már próbára tették a GeekBench nevű szintetikus tesztalkalmazással.

Az eddigiek alapján a tajvani Asus már gőzerővel dolgozik a következő Asus ROG Phone készüléken, ami talán hamarabb debütálhat, mint általában. Alapvetően júniusban, vagy július elején szoktak érkezni ezek a telefonok, de ez most akár megváltozhat. Tehát valaki fogott egy készüléket, ami az ASUS_I005DA, illetve az ASUS_I005DB modellszámot viseli, ezeket a telefonokat, vagyis jobban mondva prototípusokat tesztelték a GeekBench és a HTML5 applikációk segítségével. Mint kiderült, a telefonok belsejében a Qualcomm Snapdragon 888 chipet végzi majd a számításokat, a tesztben a lapka a Lahaina nevet viseli, amúgy egy szigetet hívnak így Hawaii-on, a választás tekintve a Qualcomm ragaszkodását a szóban forgó vidékhez, szintén érthető.

Az új Asus mobil valószínűleg ROG Phone 5 néven fog debütálni, mivel a négyes számmal nagyon rossz viszonya van az ázsiai kultúrkörnek, kiejtve hasonlóan hangzik kínai nyelven mint a halál szó, ezért vészjósló jellege miatt az ottani gyártók igyekeznek kerülni azt. Másfelől a modellszám is erre utal, a hármas generációt például az ASUS_I003DA kóddal illették.

A HTML5 teszt semmit nem árul el a készülék jellemzőiről, de a GeekBench eredmények alapján már le lehet vonni néhány következtetést. A gamer telefon belsejében 8 GB RAM dolgozott a már említett Qualcomm Snapdragon 888 lapkakészlet mellett, a benchmark mérések közben pedig Android 11 rendszert futtatott. Fogalmunk sincs egyéb specifikációk tekintetében mire lehet számítani, de nagyon sok forradalmi újítás nem történt eddig a ROG Phone szériában belül. Jobb kijelző, erősebb lapkakészlet, rengeteg tartozék – nagyjából ezekre lehet számítani, egy a korábbi modelléhez hasonló, a hagyományos okostelefonokhoz viszonyítva rendhagyó formaterv mellett.

Forrás: GSMArena 

Szólj hozzá