Tesztelték a OnePlus 10 Pro-t

Ha minden klappol és hihetünk a friss értesüléseknek, akkor már csak napok választanak el bennünket a OnePlus 10 és a Pro kiadás leleplezésétől. Erre utalnak az egyre csak szaporodó szivárgások, pletykák, és persze nem mellesleg a cég vezérigazgatójának azon üzenete, hogy ” találkozunk januárban”. Most a OnePlus 10 Pro kapott újfent reflektorfényt, mert a készüléket valaki tesztelte a Geekbench nevű benchmark applikáció segítségével, ám a telefon egyáltalán nem produkált olyan fényes eredményeket.

A szóban forgó és a teszteknek alávetett készülék a NE2210 modellszámot viselte, ennyiből persze nehéz lenne kitalálni, hogy melyik okos telefonról van szó, ám a bennfentesek azt állítják, itt bizony tévedésnek nincs helye, és a OnePlus 10 Pro-t nyúzták meg a Geekbench-en. A próbára tett mobil 12 GB RAM-mal, Android 12 operációs rendszerrel, és persze kevésbé meglepő módon Snapdragon 8 Gen 1 processzorral állt a megmérettetések elé. Semmi meglepő nincs ezekben a jellemzőkben, nagyjából mindenki erre számít, a pletykák is ezeket a specifikációkat emlegetik, az viszont már egészen fura, mennyire gyenge eredményt sikerült összehoznia a prémium kategóriás készüléknek.

Az egymagos mérésekben mindössze 976 pont jött össze, a többmagos eredmény pedig mindössze 3469 pont. Ezekkel az eredményekkel az a gond, hogy közelében sincsenek annak, amit a OnePlus 9 és annak Pro kiadása produkált anno, amikor azokat tesztelték le. A kissé lelombozó pontszámoknak az egyik legvalószínűbb oka az lehet, hogy a gyártó még nem optimalizálta a telefonok belsejében szolgálatot teljesítő Snapdragon 8 Gen 1 lapkát, vagy egy korábbi prototípust használtak a teszteléshez. Na persze az sem lehetetlen, hogy mindez teljesen szándékos a OnePlus a részéről, náluk ugyanis már hagyománya van annak, hogy visszafognak a processzoros teljesítményből, teszik ezt állítólag az akkumulátoros üzemidő javára. Csak éppen erről nem szoktak szólni senkinek, általában úgy buknak le, utólagosan.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá