Tesztelték a OnePlus 8 Pro-t

Az év első felében a OnePlus várhatóan három új okostelefonnal fog kedveskedni, amire eddig nem volt példa a cég történetében. A középső modell, vagyis a OnePlus 8 nemrégiben átesett egy tanúsítványi eljáráson az indiai hatóságoknál, míg a legerősebb testvér, vagyis a OnePlus 8 Pro egy szintetikus tesztalkalmazás adatbázisában tűnt fel a minap.

A napvilágra került dokumentáció alapján a OnePlus 8 modellszáma IN2011 lesz, és akárcsak a Pro variáns, összesen négy hátlapi kamerával indulhat majd hódító útjára. A OnePlus 8 Pro-t IN2023 modellszámmal jelölte a gyártó, és valaki nemrégiben tesztelte az egyik prototípusát a GeekBench alkalmazással.

Mivel a hardver és a szoftver még igencsak korai fázisban van, minket nem annyira a gurított pontszámok érdekelnek, hanem az információ, amit az adatbázis elárul. A mobilon a tesztelés ideje alatt Android 10 operációs rendszer futott, míg a számításokat Qualcomm Snapdragon 865 chipset végezte 12 GB RAM-mal karöltve. (Persze a pontszámok sem lettek gyengék…)

A minap bemutatásra került a OnePlus vadonatúj kijelző technológiája, ami lényegében egy rakat hardveres és szoftveres opcióval támogatott QHD+ felbontású OLED panel, 120 Hz-es képfrissítési rátával. Ez a megjelenítő valószínűleg kizárólag a OnePlus 8 Pro-t ékesíti majd, míg a többiek 90 Hz-es képernyővel érkezhetnek. Hosszú évek után újra lesz egy középkategóriás modell is, ami ha minden igaz, OnePlus 8 Lite néven válhat ismertté. A szóbeszédek szerint ez a gyártó első olyan készüléke, amelynek burkolata alatt nem Qualcomm lapkakészlet dolgozik, helyette az új MediaTek Dimensity 800 5G végezheti majd a számításokat, habár ugyanennek a szériának az 1000-es iterációja is benne van a kalapban.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá