Tesztkörön járt a Nothing Phone 1

Valószínűleg te is hallottál arról, hogy a OnePlus társalapítója elhagyta a céget és külön útra lépett, az általa alapított startup pedig azóta már piacra dobott egy vezeték nélküli fülhallgatót is. De nem ez a termék volt, amit reméltünk, hanem egy okostelefon. Carl Pei és a Nothing hamarosan ezt is megadja számunkra, ugyanis a Nothing Phone 1 július 12-én bemutatásra kerül. A leleplezés előtt valaki benchmark tesztet futtatott egy prototípuson, most ezeknek az eredményeit vesszük górcső alá a készülék várható jellemzőivel egyetemben.

A készüléket a Geekbench alkalmazás segítségével tették próbára, a tesztelésnek köszönhetően most már biztosan tudhatjuk, hogy a mobilt Snapdragon 778G+ lapkakészlet fogja hajtani, amelyet egy Adreno 642L GPU modul, valamint 8 GB operatív memória egészít ki. Ha valaki esetleg nem tudná, a 788G+ lényegében egy emelt órajelű változata a korábbi Snapdragon 778G-nek. Ennek megfelelően a Nothing Phone 1 797 pontot szerzett az egymagos mérések során, a többmagos próbákon pedig 2803 pontot sikerült gurítania. A benchmark alkalmazás azt is felfedte, hogy a mobil Android 12 operációs rendszert futtat, amelyet a Nothing OS elnevezésű felhasználói felület tesz teljessé.

A Geekbench a processzoros jellemzőkön kívül nem igazán leplez le más tulajdonságokat, de azért a korábbi pletykáknak köszönhetően tudunk ezt-azt Carl Pei cégének első okostelefonjáról. Példának okáért egy 120 Hz-es OLED kijelzőre számítunk, amely 6,55 hüvelykes és 2400 x 1080 pixel felbontású, 20:9 képarány mellett. A mobil belső tárhelye 128 GB, a hátoldalán található elsődleges kamera pedig 50 megapixeles.

Elég menő a telefon világító hátlapja

A fő szenzor munkáját egy 12 megapixeles ultraszéles látószögű modul igyekszik támogatni. Ha minden igaz az akkumulátor kapacitása 4500 mAh lesz, a beépített telepet akár 45 wattos töltőkkel is táplálni lehet majd. A készüléket nem lehet majd csak úgy megvásárolni, hogy a gyártási kapacitás gond nélkül ki tudja szolgálni a vásárlói igényeket, meghívásos rendszert fognak alkalmazni a mobil értékesítéséhez. Ugyanígy tettek anno a legelső OnePlus modellek esetében is.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá