Tesztkörön járt a Samsung Galaxy M55

A Samsung már gőzerővel a Galaxy M55 startján dolgozik a színfalak mögött, és eközben néha nekünk is sikerül betekintést nyerni a függönyök mögé. A készüléket valaki nemrég próbára tette a Geekbench nevű szintetikus tesztalkalmazással, így már tudni, hogy milyen hardver hajtja majd.

Az okostelefon belsejében a benchmark eredmények alapján Snapdragon 7 Gen 1 chipset teljesít majd szolgálatot, a Galaxy M55 egyébként az SM-M556B modellszámmal tűnt fel a Geekbench adatbázisában. A mobil 8 GB RAM-mal és Android 14 operációs rendszerrel volt felvértezve a tesztelések ideje alatt, utóbbit valószínűleg a One UI 6 interfésszel egészítették ki a dél-koreaiak.

A Samsung Galaxy M55 a Geekbench 4.2-es verziójával volt tesztelve, ami nem éppen a legfrissebb változat, így a készülék által szerzett pontszámokat nem érdemes túlságosan komolyan venni. Az itt látható 3575 pontos egymagos és 11 330 pontos többmagos eredmény egyszerűen összehasonlíthatatlan más jelenlegi modellekkel. Szerencsére használhatunk más módszert is arra, hogy nagyjából elhelyezzük az okostelefont egy képzeletbeli rangsorban.

A telefon elődje ugyebár a Galaxy M54 volt, amelynek borítása alatt Exynos 1380 chipset tette a dolgát, az új kiadásban zakatoló Snapdragon 7 Gen 1 pedig olyan mobilokat működtet, mint a Honor 90 vagy a Xiaomi 13 Lite. Mindezek alapján kijelenthető, hogy teljesítmény tekintetében nem lesz óriási előrelépés a Galaxy M55, viszont a Snapdragon chipre váltás talán jótékonyan hat majd a készülék üzemidejére.

Természetesen a benchmark tesztek eredményei önmagukban képtelenek igazán jól reprezentálni egy adott telefon kezességét és gyorsaságát a mindennapokban, vagyis ha ilyen tekintetben szeretnénk tisztábban látni, kénytelenek leszünk megvárni, míg a Samsung hivatalosan is leleplezi a Galaxy M55-öt.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá