Tesztkörön járt az Asus Zenfone 8

Nincs hiány azokból a szóbeszédekből, amelyek főszereplői az Asus Zenfone 8 modellek, de a benchmark tesztek eredményei mégis autentikusabbak, mint a szivárogtatók pletykái. A tajvani gyártó valamelyik munkatársa fogta a bemutatásra váró okostelefon-széria alapmodelljét, és futtatta rajta a GeekBench nevű szintetikus tesztalkalmazást. Az eredmények felkerülnek az adatbázisba, így mi is tisztában lehetünk velük, illetve általuk néhány specifikáció is napvilágra kerül, megerősítve, vagy éppen megcáfolva a korábbi értesüléseket.

A tesztelt telefon az ASUS_I004D modellszámmal bír, ami az XDA fejlesztők által korábban előásott kernel kód alapján egyértelműen a Zenfone 8-ra utal. Az okostelefon belsejében Qualcomm Snapdragon 888 lapkakészlet végzi a számításokat, a lapka mellett pedig 8 GB RAM dolgozott a tesztelés ideje alatt. A szoftveres környezetet Android 11 ökoszisztéma biztosította. A készülék 1124 pontot gurított az egymagos mérések során, míg a többmagos próbák közben 3669 volt az eredmény. A Qualcomm Snapdragon chipsettel szerelt mobilok nagyjából ilyen pontokat szoktak szerezni, és a mostani eredmények eléggé kötél állnak a múlt héten napvilágra került Zenfone 8 Mini GeekBench adatokkal. Sajnos a benchmark applikáció nem árul el többet az adott készülék hardveres jellemzőiről, így a többi komponens kapcsán kénytelenek vagyunk a pletykákra hagyatkozni.

Az eddigiek alapján úgy tudni, hogy a Zenfone 8 modellek mindegyike Qualcomm Snapdragon 888 chipsettel lesz felszerelve, amelyek egy AMOLED panel mögött foglalnak helyet, ezek a képernyők pedig 120 Hz-es képfrissítéssel és Full HD+ felbontással igyekeznek majd levenni bennünket a lábunkról. A telefonok hátoldalán 64 megapixeles Sony IMX686 kamerára lehet számítani, illetve beszélnek egy még hivatalosan be sem mutatott Sony IMX663 érzékelőről is. A Zenfone 8 készülékek belsejében lévő akkumulátorok támogatni fogják a 30 wattos gyorstöltést is – állítják a szóbeszédek.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá