Itt az új Ticwatch C2 okosóra

Végre Magyarországon is megjelent az új Ticwatch C2 okosóra, ami egy valódi prémium kütyü a Google legfrissebb Wear OS rendszerével.

A Ticwatch C2 megalkotásakor nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy az eszköz nők és férfiak számára egyaránt vonzó legyen, emiatt egy kicsit kisebb és vékonyabb lett, mint a legtöbb okosóra, a színválasztékban pedig megtalálható a fekete, az ezüst és a rózsaarany is. Utóbbi egyébként egy kicsit keskenyebb szíjat is kapott az első kettőnél, 20 mm helyett 18 mm-es, így jobban passzol egy női csuklóra.

A kivitel minőségére nem lehet panaszunk, hiszen rozsdamentes acél házat kapunk, a szíj valódi bőrből van (és cserélhető!), ráadásul a vízállóságról sem kell lemondanunk, az óra az IP68-as szabvány szerint áll ellen az elemeknek. (A bőr szíjat mondjuk nem ajánlott vízbe tenni, ha ilyen szándékunk van, akkor cseréljük le egy szilikon szíjra.)

A Ticwatch C2-t a Qualcomm speciális chipje, a Snapdragon Wear 2100 működteti, a megjelenítésért pedig egy gyönyörű, 1,3 colos, 360×360 pixeles AMOLED érintőkijelző felel. Kapcsolódás szempontjából minden szükséges szabványt megkapunk, van WiFi, Bluetooth 4.1, GPS (A-GPS, Glonass, Beidou) és még NFC is, így a mobilfizetés lehetősége is adott.

A Google Wear OS 2.0 rendszer révén szinte korlátlan szabadságot kapunk, rengeteg mindenre használható az óra. Az alap dolgok mellett, mint a hívások, értesítések kijelzése, vagy a számtalan fitnesz funkció, elérhető a Google Play Áruház teljes okosórás alkalmazáskínálata, tehát valóban nagyon sok mindenre jó ez az apró kütyü.

A fitneszről még érdemes pár szót ejteni, hiszen a Google Fit mellett az Ticwatch C2 számos külső fitnesz appot is támogat, mint például a Runtastic, a Strava vagy a Runkeeper. A mobilos szinkronizáció lehetősége természetesen adott, de az óra önállóan is használható sportolásra folyamatos pulzusméréssel és útvonal-rögzítéssel.

Említhetnénk még rengeteg dolgot az órával kapcsolatban, mint az Always-On funkció, amellyel állandóan képes mutatni az időt és a fontosabb adatokat (tehát nem kapcsol ki a kijelző), de a számtalan választható, konfigurálható óradizájn sem utolsó szempont.

Ticwatch C2 bemutató videó

A Ticwatch C2 okosóra mostantól Magyarországon is rendelhető, mégpedig 74,990 Ft-os áron ingyenes szállítással, 1 év hazai garanciával és ajándék üvegfóliával. Ne feledjétek, hogy ez egy prémium termék, nagyobb márkák hasonló órái 100 ezer forint környékén, vagy még drágábban szoktak menni, ár/érték arányban tehát kifejezetten versenyképes a C2.

Forrás: DroidVilág

Szólj hozzá