Tiltólistára tette a hamis USB-C kábeleket az Amazon

Sok probléma volt az utóbbi időben a rossz minőségű, szabványnak meg nem felelő Type-C kábelekkel, ezért lépett az Amazon, és kitiltotta a hamis termékeket áruházából.

Nagyszerű fejlesztésnek tekinthető az USB 3.1 szabvánnyal együtt megjelent Type-C konnektor. Az ilyen, jó minőségű kábelek akár 10 GB/s sebességet, és 3A töltőáramot is tudnak szolgáltatni, a csatlakozó kényelme mellett, mely szimmetrikusra lett tervezve, így fordítva is be tudjuk dugni a telefonunkba.

Ám bizonyos gyártók meglátták a potenciált abban, hogy olcsón gyártsanak rossz minőségű kábeleket, és ezzel verjék át a vásárlókat. Ez jó esetben csak alacsonyabb átviteli sebességgel, és kisebb áramerősséggel jár; de az igazán ‘gagyi’ termékek akár tüzet is okozhatnak.

A Type-C kábelek szabványa előírja az 56 Ohmos ellenállás beépítését; rossz minőségű, hamis termékek esetén viszont előfordul, hogy ezt a gyártó egy 10 Ohmos ellenállással helyettesíti. Ennek a következménye, hogy a megfelelő túláramvédelemmel nem rendelkező eszközök könnyen túlmelegedhetnek, akár ki is gyulladhatnak. A Google egy vezető mérnökének Chromebook Pixel gépét is egy helytelenül bekötött kábel tette tönkre.

usb type c

Mindenestre, úgy látszik az Amazon most hadat üzent ezeknek a veszélyes, rossz minőségű kábeleknek, reméljük hamarosan kikopnak a piacról.

forrás: PcWorld

Szólj hozzá