Több, mint egymillió Xiaomi Mi Band 6 kelt már el

A Xiaomi vezérigazgatója, Lei Jun bejelentette, hogy a Xiaomi Mi Band 6 okoskarkötő eladási számai túllépték az 1 millió darab készüléket. Habár az eladott termékek nagy része Kínában talált gazdára, ahol már április másodika óta kapható, ez nem kisebbít semmit az eredményen.

Anno a Xiaomi Mi Band 3 17 nap alatt érte el az egymilliós mérföldkövet, a Mi Band 4 pedig alig 8 nap alatt fogyott ebben az óriási példányszámban. Az olcsó, ám jól felszerelt okoskarkötők népszerűsége csökkent valamelyest az elmúlt évek során, ellenben a Xiaomi által készített vezeték nélküli fülhallgatók egyre jobban fogynak. Utóbbiaknak köszönhető, hogy a kínai gyártó a második a viselhető eszközök piacán.

A Mi Band készülékekkel először 2014-ben találkozhattunk, az első generáció eléggé egyszerű volt, volt rajta három LED (kijelző helyett), és még pulzusmérő sem került a burkolata alá. Mégis, több, mint 10 milliót adtak el belőle mindössze 9 hónap leforgása alatt. Mondjuk az iszonyat agresszív árazás sokat segített, a karkötő mindössze 13 dollár körüli összegért volt kapható. A jelenlegi modell ennek a háromszorosát kóstálja, vagy egy kicsit többet, ha az NFC-s verziót választja valaki, de ez csak Kínában szerezhető be.

A karkötő története azért került szóba, mert a kínai cég nemrégiben promóciós dobozokat küldött ki a véleményvezéreknek, az összes eddigi Mi Band modellel. Az összeállítás kiváló betekintést biztosít a termék fejlődésébe. Sajnos ezt a kollekciót így egyben sehol nem lehet megvásárolni, kizárólag a média szakik juthattak hozzá.

Az első generáció három LED-del, bírt, elsődleges funkciója pedig az értesítések rezgéssel való jelzése, valamint az alvásmonitorozás volt, majd ezt követően a Mi Band 1S pulzusmérőt adott a specifikációkhoz. A második generáció elhozta a 0,42 hüvelykes OLED képernyőt, a harmadik esetében a megjelenítő nőtt valamelyest és bekerült az NFC technológia is a képbe. A negyedik generáció 0,95 hüvelykes színes OLED panelre váltott, az ötödik esetében pedig debütált a mágnes kábeles töltés, illetve a kijelző újfent méretesebb lett. A jelenlegi modell, vagyis a Xiaomi Mi Band 6 1,56 colos kapszula alakú képernyőt kínál, modern igényekre szabott hardveres felszereltséggel. Érdekes visszanézni egy ilyen populáris kiegészítő történetét, ami pedig közös az összes Mi Band modellben, az az, hogy a Xiaomi szemlátomást a kezdetektől fogva tudta, mitől döglik a légy a Wear eszközök világában. Neked melyik volt/van meg a fenti modellek közül?

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá