Több randiappnak is adatokat szolgáltatott ki a Facebook

Nagyon úgy tűnik, hogy a kedélyek nem csillapodnak a Facebook körül, és további turpisságok derülnek ki a világ legnépszerűbb közösségi portáljáról.

A párkereső alkalmazásokban állítólag már régebben is komoly potenciált látott Zuckerberg és csapata, ám mégis az idei évig kellett várni, mire elindították a saját párkereső szolgáltatásukat. A múltban azonban több olyan céggel is kapcsolatban voltak, amelyeknek ez volt a fő profilja, ráadásul adatokat is szolgáltattak nekik.

Ez azért fura, mert 2014-ben a Facebook megtiltotta a külső appoknak, hogy a felhasználói adatokhoz hozzáférjenek. Ám a most előkerülő bizonyítékok szerint bizonyos cégekre ez a tiltás nem vonatkozott, és pl. a Tinder, a Bumble, a Hinge és a Coffee Meets Bagel is hozzáférést kapott az adatokhoz.

A fenti infó egy most zajló per kapcsán derültek ki, amely a Facebook és a Six4Three között zajlik. Utóbbi cég a Facebook adatbázisát használta fel, hogy bikinis fotókat szerezzenek a felhasználókról, amely természetesen nem tetszett a cégnek.

Az biztos, hogy ez az eset sem igazán hajtja a Facebook malmára a vizet, hiszen a Cambridge Analytica botrány óta többen elfordultak a szolgáltatásról és törölték magukat az adatbázisból. Ilyen messze persze mi nem mennénk, véleményünk szerint szimplán csak érdemes átgondolni, hogy mit is teszünk közzé magunkról.

Forrás: Mashable

Szólj hozzá