Töltési időben nagyon kikapnak az új iPhone-ok a riválisoktól

Letesztelték, hogy mennyi idő alatt lehet feltölteni az új iPhone szériát, és rögtön össze is hasonlították néhány másik készülékkel. Az eredmény nagyon kínos az Apple-re nézve.

A tesztben a következő készülékeket hasonlították össze (mellettük az akkumulátor kapacitása).

  • iPhone 7 (1960 mAh)
  • iPhone 8 (1821 mAh)
  • iPhone 8 Plus (2675 mAh)
  • OnePlus 5 (3300 mAh)
  • Samsung Galaxy S8 Plus (3500 mAh)

A videóban folyamatosan nyomon követhető, hogyan változik időről-időre a töltöttségi szint. 5 perc elteltével a OnePlus 5 vezet, ami már 11%-os töltöttségen áll, még az előző iPhone széria képviselője 7%-on. Az új iPhone-ok tagjai mindössze 4-4%-ot töltődtek 5 perc alatt, még az S8+ alig 3%-ot.(Ne felejtsük el, hogy az S8 Plus-ban közel 2x akkora akkumulátor van, mint az iPhone 8-ban)

A teljes töltést megvárva rögtön letisztul a kép, és bizony nagyon csúnyán lemaradnak az iPhone készülékek. A OnePlus 5 nagyon jó időt fut, mindössze 83 perc alatt feltöltődik 100%-ra. Az S8 Plus-nak ehhez 115 percre van szüksége. Az iPhone 8 154 perc alatt tölt fel, míg a tavaly iPhone 7-nek 163 perc szükséges. Az iPhone 8 Plus végez leghátul, és 190 perc telik el, mire teljesen feltöltődik.

Ha összehasonlítjuk, akkor láthatjuk, hogy a OnePlus 5 egy közel 20%-kal nagyobb akkumulátort tartalmaz, mint az iPhone 8 Plus, és kevesebb, mint fele idő alatt tölti fel azt, ami nagyjából 2,5-szer gyorsabb töltés jelent. A Samsungtól is csúnyán kikapnak az Apple telefonok, hiszen az S8 Plus is több mint 2-szer olyan gyorsan töltődik fel, ha figyelembe vesszük az akkumulátor nagyságát, és a töltés idejét is.

Fontos megjegyezni, hogy minden készülékhez a gyári töltőjét használták, és az iPhone-okhoz ugyebár nem jár gyorstöltő, ez hivatalosan egy minimum 30 ezer forintos plusz költséget jelent hazánkban.

Forrás: YouTube

Szólj hozzá