Tripla hátlapi kamerával érkezik a Huawei P30 Lite is

Ahogy közeledik a bemutató ideje, úgy hallunk egyre többet a Huawei P30 és P30 Pro mobilokról, ám érdekes módon a Lite változat körül eddig teljes volt a csend, de most végre ez is felbukkant.

A TENAA-ban, azaz a kínai telekommunikációs hivatal adatbázisában bukkant fel a Huawei következő szériájának legkisebb változata. A Maria Clare kódnévre hallgató mobil minden bizonnyal a P30 Lite néven kerül majd bemutatásra a március 26-án megrendezésre kerülő párizsi rendezvényen.

A telefon 15,29 x 72,7 x 7,4 mm-es dimenziókkal rendelkezik, amelybe 6,15 colos kijelzőt tudott belezsúfolni a gyártó, és ez a nagy testvérekhez hasonlóan vízcsepp alakú notch-csal rendelkezik majd. Minden bizonnyal Full HD felbontást kapunk, az ujjlenyomat-olvasó pedig idén is a hátlapra kerül.

A korai pletykák tripla hátlapi kameráról (20+16+2 MP) szóltak, és a képek alapján ez valóban így lesz. A sebességért minden bizonnyal a Kirin 710-es chip felel majd, a RAM és háttértár mérete pedig egyelőre nem ismert.

Sanyarú sors a kistestvéré, hiszen a P30 és P30 Pro mellett nem sok figyelmet kap majd, mivel az újítások és legjobb funkciók a drágább modellek privilégiuma. Ennek ellenére egy korrekt árral megspékelve jó kis mobilt lehet a P30 Lite, bár nem lesz egyszerű dolga, hiszen ebben az ársávban mostanra hatalmas verseny alakult ki.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá