Új Chromecast modellen dolgozhat a Google

Idestova másfél éve nem volt új Google Chromecast bemutatva, a keresőóriás jelenlegi legaktuálisabb streaming eszköze, még mindig a 2020 szeptemberében bemutatott modell, amely már Google TV-vel kiegészítve érkezett. Habár a készülék új szoftveres élménnyel, jobb processzorral 2 GB operatív memóriával és 8 GB háttértárral debütált, az idő elteltével kezd némileg elavulttá válni, és időszerű lenne egy újabb modell leleplezése. A legfrissebb értesülések szerint a Google is tisztában van ezzel, és a színfalak mögött már készíti is az újabb generációt.

A 9to5Google munkatársai ízekre szedtek egy alkalmazást, amelyben rábukkantak egy új, Android operációs rendszert futtató eszköz nyomaira, amelyen jelenleg is dolgoznak a Google munkatársai. A készülék a fejlesztés ideje alatt a “Boreal” kódnevet viseli, ez alapján pedig kiderült, hogy ugyanabba a családba tartozik, mint a jelenlegi, “Sabrina” becenevű, Google TV-vel felszerelt Chromecast.

Sajnálatos módon a készülék jellemzőit nem sikerült kihámozni a kódból, habár a feltételezések szerint az eszköz támogatni fogja az AV1 formátumot, ami egyáltalán nem volna meglepő, mert a Google 2021 márciusa óta minden megjelenő Android TV eszköztől elvárja azt. A jelenleg piacon lévő Chromecast nem támogatja az AV1 dekódolást. Négymagos Amlogic S905D3G chippel szerelték fel, és a Dolby Vision mellett támogatja a 4K felbontású HDR10+ tartalmak lejátszását is.

Ki tudja, talán a most lebukott készülék még fejlettebb HDR formátummal érkezik, és talán még a 8K felbontású videók lejátszása sem okoz majd neki gondot, de persze ezek csak feltételezések. Másfél év hosszú idő a technológia világában, így ha a Google valóban egy új Chromecast készüléken dolgozik, akkor hamarosan hallani fogunk róla.

Forrás: 9to5Google

Szólj hozzá