Új funkciókkal bővül a YouTube Music repertoárja

A YouTube Music-ot még 2015 végén mutatták be, ám komolyabb áttörést csak az utóbbi években sikerült elérniük, és láthatóan a Google is egyre komolyabb potenciált lát benne, hiszen folyamatosan fejleszti a szolgáltatást.

Hihetetlen népszerűségnek örvendek a zenei streaming szolgáltatások, és mostanra már bőven van miből válogatni, hiszen a Spotify, a Tidal, az Apple Music és a YouTube Music is kiforrta magát, ám még bőven akadnak eltérések a kínálat, a minőség és a szolgáltatások terén is.

Utóbbiban pedig bőven van hova felzárkóznia a YouTube Musicnak, ám ezen folyamatosan dolgoznak, és most is bejelentettek két új funkciót. Az egyik az Explore Tab, amelynek segítségével hangulatunknak, vagy egy adott műfajnak megfelelően fedezhetjük fel az újabb zenéket, amennyiben már nincs ötletünk, hogy mit is hallgassunk épp.

A másik új fícsör a dalszövegek megjelenítése, ám ez természetesen nem minden számhoz lesz elérhető. Ez ma már talán annyira nem nagy szám, de milyen jól jött volna egy hasonló gyerekkorunkban, amikor még angoltudás hiányában halandzsáztuk a legújabb slágereket.

A YouTube Music egyébként itthon is elérhető, ráadásul az első hónapban ingyenesen próbálhatjuk ki a szolgáltatást. Utána havi 1.490 Ft-ot kér érte a Google, ám nagy előnye a riválisokkal szemben, hogy 200 forintot ráfizetve, 1.790 Ft-ért már a YouTube prémium szolgáltatást is megkapjuk, amelynek köszönhetően már a YouTube-ról is eltűnnek az idegesítő reklámok, amelyekből lássuk be, hogy sajnos egyre több van.

Forrás: YouTube Music

Szólj hozzá