Új generációs kijelző alatti kamerával érkezik a ZTE Axon 40

Az igazán tökéletes, szinte keret nélküli képernyő csak akkor fog megvalósulni, ha az előlapi kamera valamilyen módon eltűnik a káváról. Erre voltak ötletek, de nem mindegyik sikerült túl jól, a pop-up mechanika és kivágott képernyők talán még az esztétikusabb megoldások köze tartoznak, de a legjobb lehetőség mégiscsak a kijelző alá szerelt képrögzítő egység lehet. A ZTE Axon szériás mobiljai ezt a technológiát próbálják csúcsra járatni, és a következő modell a sorban egy még újabb kameramodullal lesz felszerelve.

Az eddigi kijelző alatti kamerák minősége finoman szólva sem volt túl jó, de talán a következő Axon készülék  orvosolhatja ezt a problémát. A ZTE Axon 40 május 9-én debütál, és korábbi szivárogtatások alapján okkal számíthatunk egy jobb kijelző alá szerelt kamerára, vagy legalábbis arra, hogy azt már sokkal nehezebb lesz kiszúrni a képernyő alatt.

A képrögzítő modul körüli rész közel azonos képpontsűrűséggel fog rendelkezni, mint a panel többi része, ami egyébként 400 ppi-t jelent. Természetesen egy AMOLED kijelzőt fognak használni a gyártás során.

Előzetes kép a készülék kijelzőjéről

A hírek szerint a ZTE Axon 40 megjelenítője 1440p-s felbontással bírhat. Habár a megjelenítő alatti kamera lesz a készülék kulcsjellemzője, nyilván a többi specifikáció is felsőkategóriás lesz. Nemrégiben feltűnt a kínai telekommunikációs hatóság, vagyis a TENAA oldalán egy okostelefon a A2023H modellszámmal, és sokak szerint ez nem más, mint az Axon 40 maga. A telefon belsejében egy olyan prémium lapkakészlet teljesít szolgálatot, ami 3 GHz-es órajelen is képes pörögni, ez pedig erőteljesen a Snapdragon 8 Gen 1-re utal. Szűk két hét van még a készülék debütálásáig, addig pedig még biztosan fogunk róla hallani hivatalos és nem hivatalos forrásokból egyaránt.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá