Fizetős lesz a jelszómegosztás a Netflixen

A Netflix elég nehéz helyzetben van, hiszen az elmúlt 10 évben először idén csökkent az előfizetők száma, a konkurens szolgáltatások pedig egyre jobban törnek előre. A vállalatnak valahonnan extra bevételre kell szert tennie, és az egyik új ötletük az, hogy fizetőssé teszik a jelszómegosztást. Korábban volt már erre egy kísérlet, most pedig egy másik módszert is kipróbáltak bizonyos piacokon.

A Netflix elsőként azzal próbálkozott, hogy bevezette a fizetős alfiókokat. Ez azt jelenti, hogy egy kisebb havidíjért cserébe extra felhasználókat lehet hozzáadni egy előfizetéshez, akik saját jelszóval tudják majd használni a szolgáltatást. Ezt Peruban, Chilében és Costa Ricán vezették be teszt jelleggel június elején, és még most is gyűjtik a tapasztalatokat.

Most azonban érdekes módon egy másik lehetőséget is elkezdtek kipróbálni, ami nem más, mint a “háztartás hozzáadása”. Az ugyebár benne van a Netflix felhasználási feltételeiben, hogy egy előfizetést csak egy háztartáson belül lehet használni, az már más kérdés, hogy eddig nem igazán szankcionálták azokat, akik ezt megszegték. Ez azonban hamarosan változhat, ugyanis az új megoldás lényege pontosan az, hogy egy kis extra havidíjért cserébe több háztartásban is használható lesz egy előfizetés, így gyakorlatilag pénzt fognak beszedni a jelszómegosztásért.

Az új fejlesztést egyelőre néhány latin-amerikai országban (Argentína, Dominikai Köztársaság, El Salvador, Guatemala és Honduras) tesztelik. A plusz háztartások hozzáadása átszámolva 600 és 1200 Ft közötti összegbe kerül. Akik az alap csomagra fizetnek elő, azok egy háztartást adhatnak így hozzá, akik a középsőre, azok kettőt, akik pedig prémium előfizetők, azok hármat.

Forrás: Netflix

Szólj hozzá