Új Royole FlexPai mobil van érkezőben

Éveken át lehetett hallani a Samsung hajlítható telefonjáról, ám a legelső ilyen készüléket mégis egy kínai gyártó tette le az asztalra, a Royole Flexpai volt az első flexibilis kijelzővel szerelt készülék. A telefon azóta már két generációt megélt így semmiképp sem nevezhető múló hóbortnak, mi több, már úton van a harmadik generáció is – derült ki a kínai telekommunikációs hivatal adatbázisából.

Korábban a Flexpai mobiloknak egy vertikálisan pozícionált kamera készlete volt, ám most a képeken egy négyzetes elrendezésben lehet látni mindösszesen két képrögzítő egységet. A szemközti oldalon van egy ugyanolyan formájú kivágás, ennek köszönhetően a telefon hátsó paneljeit teljesen össze lehet nyomni.

Sehol nem látni előlapi kamerát, ami azt jelentheti, hogy vagy le kell mondani az önarcképek készítéséről, vagy valamilyen kijelző alá szerelt megoldás hívatott a szelfiket megörökíteni. Az elsődleges kamerakészlet két érzékelőből áll, ami visszalépés, mivel a Flexpai 2-nek összesen négy kamerája volt a hátoldalon. Ebből páran arra következtetnek, hogy ez a készülék talán valamilyen Lite, vagy afféle mini kiadás lehet, nem pedig egy teljes értékű folytatás.

Ami még a TENAA adatbázisának köszönhetően napvilágra került az, hogy a képernyő 7,2 hüvelykes lesz, már amikor ugye nincs összehajtva, a telefon rendelkezni fog 5G modemmel, valamilyen Android alapokon nyugvó operációs rendszert futtathat, a hardveres komponensek energiaellátását pedig egy 3360 mAh kapacitású akkumulátor végzi majd.

A készülék térbeli jellemzőit illetően 147,1 x 138,8 x 7 mm-es dimenziókkal számolhatunk, ami valóban arra utal, hogy egy valamivel kisebb, megfizethetőbb Flexpai készülék érkezésének lehetünk tanúi. Ahhoz, hogy a hajlítható telefonok szélesebb körben elterjedjenek hatalmas szükség van olcsóbb alternatívákra, így aztán ha a Royole tényleg egy olcsóbb változattal szeretne előrukkolni, mi csak reménykedhetünk, hogy az idővel Kína határain kívül is kapható lesz hivatalosan.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá