Új táblagéppel készül a Samsung

Megkérdőjelezhetetlenül dolgozik valamin a Samsung. A GFXBench tesztprogramban feltűnt ugyanis egy 10 hüvelykes, SM-T585 modellszámú táblagép. Ennek köszönhetően az eszköz főbb specifikációi is kiszivárogtak, tekintsünk egy pillantást ezekre.

Az SM-T585 egy 10 hüvelykes, 1920×1200 pixel megjelenítésére képes kijelzőt kapott, amelynek meghajtásáról az Exynos 7870 SoC gondoskodik. Ez egy nyolcmagos rendszerchipet foglal magába, melyben a Cortex-A53 magok 1,7GHz-re vannak skálázva. A grafikai számításokat egy Mali-T830 GPU végzi, és 2 GB rendszermemória igyekszik szavatolni a megfelelő sebességet. Kapunk ezen felül 16 GB tárhelyet, egy 8 megapixeles főkamerát LED villanóval, és egy 2 megapixeles előlapi szenzort is.

samsung_tablet_benchmark

A Samsungot ismerve a modellszámban található “5”, mint utolsó számjegy, valószínűsíthetően egy LTE képes variánst takar, amely egy valamivel drágább változata lehet az SM-T580 modellszámú “Wi-fi only” eszköznek.

Az még mindig nem teljesen világos, hogy a Samsung melyik családba sorolja majd az újdonságot. Lehet szó egy 10 hüvelykes Galaxy Tab 5-ről, de akár a Galaxy Tab A vagy Galaxy Tab E szériákban is feltűnhet. Bármelyik is legyen igaz, az biztos, hogy az SM-T585 Android 6.0.1 Marshmallow rendszerverzióval a fedélzetén érkezik.

Megjegyzés: a borítóképen a Galaxy Tab 4 (10.1) látható.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá