Új Alfawise memóriakártyák szinte filléres áron

Az Alfawise vadonatúj memóriakártya családot bocsátott piacra, ami szinte minden kapacitásban elérhető kártyákat foglal magában, és ezek egészen korrekt teljesítményre, sebességre képesek. A GearBest akciójában ráadásul most akár az egész szériát bezsákolhatod, 8-tól 256 GB-ig.

Az Alfawise memóriakártyái az alábbi linken rendelhetőek meg:

Először kezdjük azokkal, akik a nagyobb tárhelyre utaznak, nekik egyértelműen a 64/128/256 GB-os variánsok lesznek megfelelőek. Ezekkel a kártyákkal egyébként U3 szabványnak megfelelő sebességre lehet számítani, ami akár 80 MB-os olvasási, és 30 MB-os írási sebességet jelent másodpercenként. Ilyen paraméterek mellett a kártyák ideálisak lehetnek bármilyen okostelefonba, drónba, kamerába, fényképezőgépbe. Mivel a felsorolt készülékek egyre magasabb felbontású tartalmakat képesek rögzíteni, a tárhely növelése fölöttébb ajánlott, már ha erre van opció.

A 8/16/32 GB kapacitású változatok U1 szabvány szerint viselkednek, amikor adatok mozgatásáról van szó, ez kategória a régebbi jelölési rendszerben a Class 10-zel lett volna egyenértékű, szóval a kisebb tárhelyű kártyák is kiválóak zenét és egyéb médiatartalmakat tárolni.

Fontos tudnivaló a kártyákat illetően, hogy a gyártó igyekezet minél strapabíróbbra, ellenállóbbra készíteni őket, ami vízálló, valamint a szélsőséges hőmérsékleti körülményeknek kvázi fittyet hányó borítást jelent. Jól jön ha különleges helyszínekre sodor bennünket a sors, vagy a munka amit csinálunk. No persze nem kell National Geographic fotóriporternek lenni, hogy értékelni tudjuk ezeket az olcsó, ám jól felszerelt kis kártyákat. Van azonban néhány fontos tudnivaló, amennyiben az általad rögzített videókat szeretnéd ezeken az apróságokon tárolni.

A 32 GB-nál kisebb verziók az U1 sebességgel elsősorban Full HD videók készítésére alkalmasak, viszont a 64 GB-os, vagy ennél nagyobb kártyák már simán viszik a nagyobb felbontású tartalmakat is, ezek simán mehetnek 4K-s drónba vagy akciókamerába. Bármelyik kártyát is szeretnénk használni, azzal számolni kell, hogy a teljes sebesség csak abban az esetben érhető el, ha USB 3.0 porton keresztül, valami tényleg komoly kártyaolvasót használunk, már amennyiben PC-s felhasználás is van a terveink között. Végső érv gyanánt megemlítenénk, hogy a kártyák nagyon jópofa külalakkal bírnak, bár ez nyilván sokadlagos szempont micro SD vásárlása esetén.

Az alábbiakban részletezésre kerülnek az árak, az összes variáns elérhető lesz a vásárlás ikonra kattintva, szóval innentől már csak rajtatok múlik, melyik kiszerelés mellett teszitek le a voksot. Tipp: Az olcsóbb, kisebb kapacitású kártyák kiválóak lehetnek a gyereknek vett, kevésbé prémium táblagép belsejébe, hogy elférjenek rajta a mesék, amiket nem a netről indítasz el nekik.

Íme a jelenlegi árak:

  • Alfawise 8 GB MicroSD: 1 170 Ft.
  • Alfawise 16 GB MicroSD: 1 199 Ft.
  • Alfawise 32 GB MicroSD: 1 257 Ft.
  • Alfawise 64 GB MicroSD: 2 928 Ft.
  • Alfawise 128 GB MicroSD: 6 151 Ft.
  • Alfawise 256 GB MicroSD: 13 769 Ft.
  • Alfawise 8-256 GB MicroSD: 23 438 Ft (a 6 db memóriakártya együtt).

Az Alfawise memóriakártyái a GearBest oldalán már 1170 forintos ártól kaphatóak:

Forrás: GearBest

Szólj hozzá