Új vezérlési módot kaphat az Apple Pencil 3

Egyre sűrűbben lehet hallani arról, hogy az Apple hamarosan új iPad Pro és Air készülékekkel lep meg bennünket, amelyek egyebek mellett többféle méretben, OLED kijelzővel és M3 lapkakészlettel érkezhetnek. Arról viszont csak mostanában kezdtek el beszélni a technológiai pletykaforrások, hogy az almás cég új Apple Pencilt dobhat mellettük piacra, amely egy új gesztusvezérlési módot kínálhat.

Az Apple a szóbeszédek szerint hamarosan piacra dobhatja a harmadik generációs Apple Pencilt, amely támogatni fog egy újfajta gesztusvezérlést, a szorítást. Ezt a fejlesztést a 9to5Mac fedezte fel az iPadOS 17.5 béta forráskódjában, amely arra utal, hogy a szorító gesztus különböző gyorsműveletek kiváltására lesz használható. A segítségével például szövegmezőket, aláírásokat, vagy matricákat lehet hozzáadni a Jegyzetek, illetve más kreatív alkalmazások felületén belül.

Előzetes render

Nyilván ehhez szükséges lesz valamilyen nyomásérzékelő szenzor applikálása az Apple Pencil 3 felületén. Arról is beszélnek, hogy az új stylus kompatibilis lesz az Apple Vision Próval, és az Apple által menedzselt Find My hálózattal is. Egy korábbi szivárgásból pedig az derül ki, hogy a toll cserélhető mágneses hegyeket kaphat. Az Apple valamikor a közeljövőben leplezheti le az új iPad Pro és Air modelleket, előbbiek OLED megjelenítővel és M3 lapkakészlettel jelenhetnek meg.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá