Újabb funkcióval bővülhet a Netflix repertorája

Érdekes dologra hívta fel a figyelmet a Variety, miszerint a Netflix már el is kezdte egy újabb funkció tesztelését Franciaországban, amely nagyjából egy lineáris TV csatornának felel meg.

Az újdonság a NetFlix Direct névre hallgat, és a Netflix előfizetők számára elérhető. Gyakorlatilag a választás fáradalmaitól akarja megkímélni a felhasználókat, és ide kapcsolva egy előzetes programterv alapján tekinthetjük majd meg a műsorokat.

Állítólag azért választották Franciaországot, mert egy közvéleménykutatás szerint ott a legnépszerűbb a hagyományos TV, és az emberek arrafelé csak hátra akarnak dőlni, és élvezni a tartalmat, nem pedig keresgetni azt.  Hogy a többi régióba mikor érkezhet majd meg a funkció, arról egyelőre még nincs hír.

Bár elsőre érdekesnek tűnhet a dolog, ám ez teljesen szembemenne mindazzal, amit a Netflix képvisel. Jelenleg nem kell időponthoz alkalmazkodnunk, vagy esetleg várni a következő részre egy sorozatból. Amikor van időnk, mindössze 2-3 gombnyomással máris azt nézünk, amihez épp kedvünk van. Nem késsük le az elejét, és nem maradunk le róla, amennyiben csengetnek, vagy épp kiszaladunk a konyhába.

Forrás: TheVerge

Szólj hozzá