Újabb Honor mobil jellemzői szivárogtak ki

A Huaweitől a tavaly év végén teljesen függetlenné váló Honor az elmúlt időszakban elkezdett mozgolódni. Minden különösebb felhajtás nélkül ugyan, de takarosan futnak be az újabb és újabb mobilok a gyártótól, habár az igazi nagyágyúk bemutatása még várat magára. Mindeközben olyan készülékekről is kikerülnek információk, amelyek jelenleg még csak a fejlesztés fázisában vannak. Ilyen a Honor Play 5 is, amelynek nemrégiben kiszivárgott a formaterve mellett szinten minden lényegesebb jellemzője.

A GSMArena volt az első, amely publikálta a készüléket ábrázoló eddigi egyetlen renderelt képet, ezt az egyébként megbízhatónak mondható Digital Chat Station nevű kínai szivárogtató fejelte meg az okostelefon várható hardveres jellemzőivel. A szivárogtató úgy tudja, hogy az okostelefon belsejében MediaTek Dimensity 800 lapkakészlet végzi majd a számításokat, teszi mindezt egy 6,53 hüvelykes Full HD+ felbontású OLED megjelenítő takarásában, amelynek felső részén egy esőcsepp alakú szenzorsziget rejti majd az előlapi kamerát. Mivel a készülék hátoldalán nem látni biometrikus érzékelőt, az ujjlenyomat-olvasó valószínűleg a megjelenítő alatt foglal majd helyet. AZ OLED technológia lehetővé teszi az ilyen megoldásokat.

Az okostelefon hátoldalán az elsődleges képrögzítő egység egy 64 megapixeles konstrukció lesz, amelyet a fotózásban egy 8 megapixeles, vélhetően ultraszéles látószögű, valamint 2 másodlagos szenzor segít majd. Ezek 2 megapixeles modulok lesznek, az egyik vélhetően makró fotókat készít majd, a másik pedig a mélységet érzékelheti. A Honor Play 5 7,46 mm vastag lesz, mérlegre helyezve pedig 179 grammot nyomhat, ha hihetünk a bennfentes értesüléseinek.

A készülék mobilitását egy 3800 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, amely a töltést USB-C porton keresztül veheti fel, az előzetes információk szerint a telep támogatni fogja a 66 wattos gyorstöltést. A további jellemzők egyelőre ismeretlenek, mint ahogyan nem tudni semmit a debütálás várható dátumáról, illetve a várható árazásról sem, de valami azt súgja, hogy a közeljövőben még fogunk hallani a Honor 5 Play-ről.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá