Újabb infók derültek ki a OnePlus 9 RT kapcsán

Arról korábban már beszámoltunk, hogy a OnePlus 9 RT a napokban debütál. A készülék egy prémium középkategóriás ajánlat lesz, de arról még egyelőre nem volt alkalmunk beszélni, hogy mégis mennyire lesz prémium a kínai gyártó okostelefonja. Most a gyártó hivatalos kedvcsináló plakátokon igyekszik népszerűsíteni az október 13-án érkező készüléket, ezeknek köszönhetően például kiderült, hogy a megjelenítő 600 Hz-es érintésérzékenységet, a a burkolat alatt dolgozó hardver pedig egyedi tervezésű hűtést kaphat.

A OnePlus 9 RT lesz a gyártó első olyan készüléke, amely 600 Hz-es érintés-mintavételi frekvenciát kínál majd. A fejlesztésnek köszönhetően 57 százalékkal javul majd az érintések beviteli késleltetése, illetve 47 százalékkal a swipe mozdulatok, vagyis a csúsztatási érintések késleltetése. Röviden és tömören: a gyártó szerint sokkal reszponzívabb lesz a készülék használata, ami többek között játékok közben lehet majd hasznunkra.

A megjelenítő fejlesztése ezúttal is a OnePlus eSport részlegének bevonásával történt. Maga a képernyő egyébiránt egy 6,55 hüvelykes Samsung E4 panelre épül, amely másodpercenként akár 120 alkalommal is képes lesz lefrissülni.

A OnePlus 9 RT másik érdekessége egy teljesen átdolgozott hűtőrendszer lesz, amely egy ötrétegű kialakítást kapott, és a gyártó szerint az eddigi legnagyobb területen igyekszik majd menedzselni a keletkező hőt, legalábbis a OnePlus mobilok történetében. Ezekre az intézkedésekre azért lesz szükség, mert a készülék burkolata alatt egy nagy teljesítményű Qualcomm Snapdragon 888 lapkakészlet teljesít majd szolgálatot. Az új hűtőrendszer grafitlapokat tartalmaz, és a OnePlus 9 R modellhez viszonyítva 20 százalékkal jobb hőelvezetési hatékonysággal kecsegtet majd, a gyártó állítása szerint. A kínaiak még azt is elárulták, hogy az új mobil fekete és ezüst színekben lesz beszerezhető, és szoftveres trükkök segítségével aktiválni lehet majd rajta 7 GB extra virtuális RAM-ot. Az árazással és az elérhetőséggel kapcsolatos adatokat egyelőre nem fedték fel a OnePlus munkatársai, de valószínűleg a bemutató napján már tisztábban látunk majd ezekben az ügyekben is.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá