Felgyulladt iPhone 7 miatt kiégett egy autó

Úgy néz ki nem csak a Note 7-tel vannak problémák, nemrég ugyanis egy újabb iPhone 7 kapott lángra, ráadásul a készülék miatt egy autó is kiégett.

A beszámolók szerint a mobil tulajdonosa, Mat Jones leugrott a tengerpartra, hogy szörfleckét vegyen, miközben az egy héttel korábban vásárolt telefonját az autóban hagyta a ruhái alatt. Amikor visszaért, arra lett figyelmes, hogy fekete füst árad ki a járműből. A mobil teljesen kiégett, és az autóban is komoly belső károk keletkeztek.

iphone-7-fire-burned-car-01

iphone-7-fire-burned-car-03

A tulaj állítása szerint még egyszer sem ejtette el a mobilt, nem volt rajta fizikai sérülés, és csak a gyári tartozékokkal használta. Közvetlen napsütés sem igazán érhette az iPhone 7-et a ruhák alatt, így tehát nagyon úgy tűnik, hogy valami gyártási hiba folytán kapott spontán lángra a készülék.

Az Apple már vizsgálja az esetet, de egyelőre még nem érkezett hivatalos reakció.

Egyébként nem ez az első ilyen eset, korábban egy iPhone 7 Plus égett ki, még mielőtt a tulaj kézhez kapta volna, és volt már néhány gyulladásos eset a 6s modellekkel is. Persze ez még mindig nem nevezhető tömeges jelenségnek, de jó tudni, hogy bármelyik mobil kigyulladhat, nem csak a Samsungok…

forrás: Yahoo News, via PhoneArena

Szólj hozzá