Újabb mobilokkal bővült az LG K-széria: íme a K52 és a K62

A minap gyarapodott két vadonatúj okostelefonnal az LG K-széria, ami középkategóriás készülékeket foglal magában. Az egyik az érintőtollal felvértezett LG K71 míg a másik a K42 modell volt, egészen korrekt hardveres jellemzőkkel. Most újabb készülékek érkeztek, amelyek igyekeznek bővíteni a szériát, méretes megjelenítővel, 4000 mAh kapacitású akkumulátorral, 48 megapixeles kamerával és más kellemes specifikációkkal igyekeznek levenni bennünket a lábunkról.

LG K62

A telefon igazán méretes képernyőt kapott, aki szereti az ilyesmit biztosan nagyon boldog lesz a 6,6 colos kijelzővel, ami LCD panelre épül, és ami felbontását tekintve egy Full HD+ konstrukcióról van szó. A telefon 20:9 képaránnyal rendelkezik, szóval akar az egykezes felhasználás sem teljesen lehetetlen.

A telefont egy 48 megapixeles elsődleges képrögzítő egységgel látták el, ami képes már a kamera alkalmazásból elő YouTube közvetítést indítani. Ezen a modulon kívül van még egy 5 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint két egyenként 2 megapixeles egység, az egyik makró, a másik pedig mélységérzékelő. Az előlapi kamera sem lett szappan, ezt egy középre igazított kivágásban fogjuk megtalálni a megjelenítő felső kerete alatt, a felbontása pedig 28 megapixel.

Azt még nem leplezték le, hogy milyen hardver dolgozik az LG K62 belsejében, de az ismeretlen chipset processzora nyolcmagos, 2,3 GHz-es zakatol, és 4 GB RAM valamint 128 GB háttértár társaságában teszi a dolgát. Utóbbi természetesen bővíthető. A készülék már gyárilag Android 10 operációs rendszert futtat, az oldalsó keretre pedig nem csak ujjlenyomat-olvasó, de Google Asszisztens billentyű is került. A telefon MIL-STD-810 minősítésnek megfelelően állja a szélsőséges hőmérsékleti viszonyokat, a rezgést, a párát, de ettől még nem minősül strapatelefonnak.

A mobil belsejében az energiaellátás feladatát egy 4000 mAh kapacitású telep igyekszik megoldani, az aksi USB-C csatlakozón keresztül tölthető. A mobil ára és a forgalmazásának résztvevő piacok egyelőre nem ismertek, de vélhetően ezekre az adatok is hamarosan napvilágra kerülnek. Annyit azért tudni, hogy a készülék, akárcsak a többi vadonatúj K-szériás okostelefon kapható lesz Európában, és ha minden jól megy, akkor októberben indul majd az értékesítésük.

LG K52

A telefon szinte teljesen megegyezik a fentebb taglalt készülékkel, annyi különbséggel, hogy az előlapi kamera 28 helyett 13 megapixeles, illetve a belső tárhely sem 128 GB-os, habár pánikolni még a feleakkora 64 GB-os háttértár miatt sem kell, pláne, hogy ez is bővíthető. Szerencsére a 4 GB RAM és a 4000 mAh kapacitású aksi, illetve a többi hardveres jellemző teljesen azonos. A készülékeket ujjlenyomat-taszító matt bevonattal látták el, ami kérhető fehér, vörös és kék árnyalatokban.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá