Újabb részleteket árult el a Microsoft az Xbox Series X-ről

A Microsoft és a Sony bizonyára egymásra fognak majd licitálni az elkövetkezendő hónapokban, hogy ezzel is több felhasználót próbáljanak a saját konzoljuk megvásárlására ösztönözni, és most éppen a Microsofton a sor.

A legfontosabb friss információ, hogy az Xbox Series X GPU-ja 12 teraflops-os teljesítményre képest. Viszonyításképpen ez duplája az Xbox One X, és a nyolcszorosa az Xbox One teljesítményének, amely nagyon komoly előrelépést vetít előre.

Kelleni is fog a nyers erő, hiszen az új konzol támogatja majd a 8K felbontást és a 120 fps-t is különböző játékok esetében. A HDMI 2.1-es szabványból is profitálunk majd, hiszen az ALLM (Auto Low Latency Mode) és a VRR (Variable Refresh Rate) sem marad ki, ezek pedig jócskán javítják majd a játékélményt, hiszen alacsony késleltetést és folyékony vizuális élményt tesznek lehetővé.

A “Quick Resume” is visszatér, melynek segítéségével villámgyorsan folytathatjuk kedvenc játékainkat az alvó állapotból való visszatérés után. A Microsoft ezt már használta az Xbox One esetében is, ám az új hardvereknek köszönhetően ezt teljesen új szintre emelik majd.

A Microsoft megerősítette a visszafelé történő kompatibilitást, így az Xbox Series X gyakorlatilag 4 generáció játékaival is elboldogul majd. A cég egyelőre nem lőtte el minden puskaporát, és több érdekességet is ígér a következő hónapokra, így Game Developers Conference és a júniusi E3 alkalmával is számíthatunk majd újdonságokra.

Forrás: TheVerge

Szólj hozzá