Újabb szuper funkció érkezik Androidra

A következő Android verzió már a 8.1 lesz, és decemberben jelenik meg. Több apró újítás lesz benne, de egy hasznos dolog kiemelkedik majd, mivel tárhelyet spórol a felhasználóknak.

A tárhely állandó probléma a legtöbb felhasználónál, hiszen zenét, és filmeket is tárolnak a mobiljukon. Ehhez jönnek még a fényképek, és a telepített alkalmazások, játékok, melyek szintén nagyon sok helyet el tudnak venni, emiatt sokan próbálnak ki különböző rendszerprogramokat, amik tárhelyet szabadítanak fel több-kevesebb sikerrel.

Ez lesz az a funkció amit beépítenek a rendszerbe, és onnantól már nem kell ezzel külön foglalkoznunk. A Oreo következő verziójától a mobilunk folyamatosan monitorozza, hogy melyik alkalmazásokat nem használjuk, és ezek gyorsítótárát automatikusan törli.

Egyelőre még nem tisztázott teljesen a funkció, de úgy tűnik, hogy amennyiben több nap eltelik egy adott alkalmazás használata nélkül, akkor azt a rendszer inaktívnak minősíti, és “elveszi” tőlük a használt tárhelyet. Remek ötlet ez, hiszen a külső alkalmazásokkal szemben, a rendszer házon belül megoldaná a tisztogatást.

Forrás: Xda-developers

Szólj hozzá