Újra a Huaweié a világ legjobb kamerás mobilja

A Huawei már évek óta remek kamerával rendelkező csúcsmobilokat dob piacra, amelyek szinte kivétel nélkül az élmezőnyhöz tartoznak, és ez a frissen bejelentett Huawei Mate 40 Pro esetében sincs másképpen.

Aki esetleg lemaradt volna róla, a Huawei végre bemutatta a Mate 40 szériát, amely kapásból 4 modellt is kapott. Érdekes módon csak a Mate 40 Pro változatot küldték ki tesztelésre, így ennek képességéről tudhattunk meg mindent az elmúlt napokban. A DxOMark csapata is górcső alá vette a fotósképességeit, és rögtön meg is kapta a jól megérdemelt koronát, amely a legjobb kamerával rendelkező mobilt illeti.

A szelfikamera terén házon belüli trónfosztás történt, hiszen a Huawei P40 Prót taszította le a trónról 104 ponttal, míg a főkamera a Xiaomi Mi 10 Ultrát körözte le 136 pontjával. A DxOMark csapata el volt ragadtatva a kínai cég mobiljától, amely szinte minden téren remekül teljesít.

Nem okoz neki gondot az éjszakai fotózás, és gyakorlatilag minden szituációban remek dinamikatartománnyal rendelkezik. A főkamera szuper autofókusszal rendelkezik, amely nem csak pontos, de gyorsan is reagál, a színek pedig nem túlszaturáltak, hanem teljesen természetesnek hatnak.

Összességében elmondható tehát, hogy akiknek fontos a fényképezés, azoknak nagyon jó választás lehet a Huawei Mate 40 széria. A hírek szerint itthon csak a Mate 40 Pro lesz elérhető, amely 1199 eurós árat kapott (kb. 440 ezer Ft).

Forrás: DxOMark

Szólj hozzá