Umidigi F1 Play bemutató – 48 megapixeles kamera mindenkinek

Az Umidigi F1 Play egyike a jelenleg piacon lévő ár/érték bajnok mobiloknak, amelyek esetében a gyártó igyekezett kicsit ráfeküdni a fotózás témakörére is. A konkurens gyártók által kínált kihívókat már jól ismerhetitek, ám az alábbiakban azt fogjuk bemutatni, miért lehet kiváló választás számotokra ez a méretes kijelzővel, valamint 48 megapixeles kamerával felszerelt ázsiai okostelefon. Ráadásul egy jelenleg is zajló GearBest kampánynak köszönhetően most az eredeti, pénztárcakímélő árhoz képest is kedvezményesen juthattok a készülékhez.

Az Umidigi F1 Play az alábbi linken rendelhető meg:

Minden okostelefon legfontosabb alkatrésze maga a kijelző, ami ebben az esetben nem csupán óriási de minőségi is lett. A képernyő gyártásakor LTPS panelt használtak, így a színek és a betekintési szögek kiválóak lesznek, és az élességgel sem lesz gond, mivel a 6,3 colos képernyőn 2340×1080 képpont sorakozik.

A készülék hardverére sem lehet panasz, mivel a burkolata alatt Egy felső középkategóriás lapkakészlet a MediaTek által gyártott Helio P60 végzi a számítási feladatokat. A chipset mellé 6 GB RAM, valamint 64 GB belső tárhely került, így a telefon nem csupán ütőképes, de egyben időtálló is. Nyilván ez a setup nem aláz porba 200+ ezer forintos okostelefonokat, de értékelhető, sőt kiváló teljesítményt garantál azok számára is, akik nem szeretnének egy ekkora összeget okostelefonra költeni.

64 GB háttértár már egészen sok mindenre elegendő, de azért ha mégis kevésnek érezné valaki, nyugodtan élhet a micro SD kártyás bővítés lehetőségével. Ne feledjétek, ez egy duál SIM támogatással rendelkező mobil, viszont a hibrid aljzat miatt vagy memóriát bővítünk, vagy extra hálózati kártyát használunk.

Beszéljünk kicsit a telefon másik kiváló alkotóeleméről, a kamerákról. A hátlapi képrögzítő egység két szenzorral dolgozik, ezek közül az egyik 48, míg a másik 8 megapixeles. Egy ilyen konstrukció szinte minden esetben kiváló képminőséggel kecsegtet, már ami a fotókat illeti, és a pixelek összevonása révén az éjjeli képek is jobbak lehetnek. Az előlapra 16 megapixeles lencsét szereltek a gyártó munkatársai, akik gondoltak az önarcképek, a szelfik szerelmeseire is.

Kapcsolati lehetőségek terén kiválóan teljesít az okostelefon, a kétcsatornás WiFi, a Bluetooth 4.2 modem mellett olyan LTE modult kapunk, ami csont nélkül boldogul a nálunk is használatban lévő B20 hálózatokkal.

Az NFC támogatás pedig már csak hab a tortán. Az Umidigi F1 Play még két további fontos jellemzővel rendelkezik, melyek mindenképpen érdemesek pár mondatra.

Az egyik a telefon belsejében található 5150 mAh kapacitású akkumulátor, a hasonló kategóriás mobilokba még csak megközelítőleg sem helyeznek ilyen méretes telepet. A piros pont azonban nem csupán a kapacitás miatt, de a 18W-s gyorstöltés támogatása miatt is jár, nélküle elég sokáig tartana újratölteni ezt az óriási aksit.

Végül nem utolsó sorban említenénk a friss szoftveres környezetet, ami ebben az esetben Android 9.0 Pie operációs rendszert jelent, mégpedig gyártói beavatkozás nélkül, így egy teljesen módosításoktól mentes, teljesen aktuális főverziót kapunk kézhez a telefonnal. Ilyen vételár mellett, ebben a kategóriában ez mondhatni ritkaság.

Ráadásul amilyen ütemben halad a mobilok frissítése, még sokáig az Oreo lesz az legelterjedtebb rendszer, szóval a telefonnak köszönhetően sokáig élvezhetjük egy naprakész disztribúció előnyeit.

Az Umidig F1 Play most a GearBest oldalán magyar valutára átszámítva kb. 58 990 forintos áron kapható:

Forrás: GearBest

Szólj hozzá