Vadonatúj Cubot mobilok érkeztek mesterséges intelligenciával támogatott triplakamerás képrögzítő egységgel

A kínai Cubot egyre ismertebbé válik a Kínai Népköztársaság határain kívül, ezért a gyártó elsődleges fontosságúnak tartja, hogy ne csupán egy olcsó mobilokat gyártó manufaktúrának tekintsék a nyugati és egyéb piacokon. E sztereotípia legyőzésének egyik módja a kamerák fejlesztése, amire a cég mostanában komolyan ráfeküdt. A rengeteg munka és fejlesztés végül három okostelefonban öltött testet, melyeket most leleplezett az ázsiai vállalat.

A most bemutatott készülékek mindegyikén ugyanaz a mesterséges intelligenciával támogatott triplakamerás képrögzítő egység virít, ezeknek elsődleges érzékelője egy 12 megapixeles Sony IMX486, melyet 20 megapixeles, szintén a Sony által fejlesztett IMX350 mélységérzékelő, valamint egy 8 megapixeles, 125 fokos, ultraszéles látószögű egység kísér.

Igazából nem is volt példa eddig arra, hogy egy gyártó ilyen magas felbontású mélységérzékelőt használjon, valószínűleg a Cubot az első a sorban. Ezekkel a szenzorokkal már sokkal komolyabb fotókat lehet készíteni a korábbiakhoz viszonyítva, persze azért kíváncsiak leszünk az újdonságok mire képesek a gyakorlatban.

A Cubot mérnökei nemcsak a hardveres, de a szoftveres optimalizációban is sokat léptek előre. A készülékekben dolgozó mesterséges intelligencia képes megkülönböztetni 16 különböző jelenetet, fejlesztették a zajszűrést, és ha minden igaz még jobbak lettek a kedvezőtlen fényviszonyok között készülő fényképek is. Most pedig fussunk át röviden a telefonok további jellemzőin.

A Cubot X20 Pro tűnik papíron a legerősebbnek az összes közül, ezt leginkább a belsejében lévő MediaTek Helio P60 lapkakészletnek köszönheti, melyet 6 GB RAM, valamint 128 GB belső tárhely egészít ki. A Cubot X20 és P30 modellekben MediaTek Helio P23 chipset zakatol, 4 GB RAM, illetve 64 GB háttértár mellett. A megjelenítő mindhárom mobil esetében azonos: 6,39 hüvelykes Full HD+ felbontású panelek feszítenek a telefonok előlapján, mindegyiken egy esőcsepp alakú szenzorszigettel. Az összes mobilnak 13 megapixeles előlapi kamerája van, tehát ebben sincs eltérés, akárcsak az akkumulátorok kapacitásában, mely az összes modell esetében 4000 mAh. A telefonok már gyárilag Android 9.0 Pie operációs rendszert futtatnak, ráadásul ez egy bloatware és módosításoktól mentes szoftveres környezet.

Sajnos egyelőre nem ismertek a várható árak, de a gyártó ígérete szerint igencsak kedvező összegekre számíthatunk, mi pedig hiszünk nekik, hiszen ilyen téren általában példaértékű a kínai cég hozzáállása. A Cubot X20, X20 Pro, valamint P30 forgalmazása valamikor szeptemberben kezdődik.

Forrás: GizChina

Szólj hozzá