Vagány laptop lett a Huawei MateBook D16 2024

Nemrég tartott egy termékbemutatót a Huawei, amin egy tabletet és egy laptopot lepleztek le, utóbbi a MateBook D16 2024 nevet viseli, és a jellemzői alapján kiváló melós noteszgép válhat belőle. A masina kérhető akár Intel Core i9-13900H processzorral is, de teljesítményből akkor sem lesz hiány, ha a legolcsóbb kiszerelést választjuk.

A Huawei újdonsága 16 colos IPS LCD megjelenítőt kapott, amin 1920 x 1200 pixel sorakozik, a panel 16:10 képarányú, maximális fényereje pedig 300 nit. Nem éppen kültérre való, de az ilyen masinákat nem is a parkban szoktuk nyomkodni.

A felső keretben egy 1080p webkamera foglal helyet, a bekapcsoló gomb pedig egyben ujjlenyomat-olvasó is. A notebook teljes méretű billentyűzetet passzírozott a MateBook D16 2024-be, aminek részét képezik a numerikus pad is, de kapunk egy ötujjas touchpadot, sztereó hangszórópárost, valamint két mikrofont is.

A legolcsóbb kiszerelés 13. generációs Intel Core i5 processzorral és Intel UHD grafikus vezérlővel rendelkezik, az erősebb modellek pedig i7 vagy i9 chipet kapnak, valamint Intel Iris De grafikus vezérlőt. Nem egy 4090, de azért éppenséggel játszani is lehet majd két munka között, ha szeretnénk. Minden konfiguráció 16 GB LPDDR4X RAM-mal, valamint 1 TB SSD-vel van felszerelve.

A laptop kapott egy rakat portot, egyebek mellett USB-C, USB-A csatlakozók, HDMI kimenet, DisplayPort 1.2 port, és egy fülhallgató/mikrofon kombinált jack aljzat is van a repertoárban. A Huawei laptopját Windows 11 Home Edition operációs rendszerrel kínálják. A felhozatalt Wi-Fi 6E és Bluetooth 5.1 kompatibilitás teszi teljessé.

A Huawei MateBook D16 2024 energiaellátását egy 70 wattórás akkumulátor biztosítja, amit 65 wattal lehet tölteni, USB-C csatlakozón keresztül. A Huawei MateBook D16 2024 ezüst és szürke árnyalatokban kerül forgalmazásba, egyelőre persze csak Kínában, hogy aztán másutt is tervezik-e értékesíteni, most még nem tudni.

A legolcsóbb összeállítást már 244 ezer forintnak megfelelő jüanért is el lehet vinni, ebben van az i5 proci, a Core i9 chippel szerelt változat pedig 317 ezer forinttal egyenértékű helyi valutát kóstál. Nyilván egy globális forgalmazás esetén ennél barátságtalanabb árakra lehet készülni.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá