Vagány lesz a Xiaomi és a Meitu első közös mobilja

Korábban már többször írtunk a kínai Meitu nevű gyártó egészen formabontó okostelefonjairól, illetve arról is beszámoltunk, hogy a Xiaomi végül felvásárolta a céget. Akkor a vállalat elbúcsúzott, ugyanakkor azt is megígérték, hogy az új égisz alatt is lesznek telefonok, tehát nem tűnnek el teljesen. Nos, úgy tűnik, az első mobil mintha meg is jelent volna a horizonton, hiszen kiszivárgott néhány jellemzője, valamint egy kép is erről a bizonyos Xiaomi-Meitu készülékről.

Nemrégiben feltűnt az interneten egy okostelefon, amiről mindenki azt hitte, hogy a Xiaomi és a Meitu kollaborációjának első közös gyümölcse, de a most kiszivárgott kép teljes egészében cáfolja a Xiaomi CC9 körüli pletykákat. Az a telefon szenzorszigettel rendelkezett, és ha lesz is belőle valami, abban nem biztos, hogy benne lesz a Meitu keze, ahhoz túl unalmas formatervvel bír. Ellenben a most kikerült kép, valamint a rajta látható telefon dizájnja sokkal jobban illik a legendásan kreatív Meitu-hoz. Előlapi kamera helyett a hátlapi fog előre fordulni, mindezt egy motorikus megoldás teszi majd lehetővé, szinte teljesen úgy, ahogyan az Asus Zenfone 6 esetében lehetett látni. Azonban itt nem két, hanem egyenesen három érzékelő foglal helyet a képrögzítő egységben. Egyelőre sajnos nem tudni, milyen szenzorok lesznek ebben az apparátusban, de még biztosan hallani fogunk erről a rejtélyes telefonról, és annak fotózási képességeiről.

Más elképzelések szerint a korábban pletykált Xiaomi Mi CC9 és CC9e modellek szintén a Meitu fejlesztései lesznek, bár természetesen semmi nem igazolja ezeket a szóbeszédeket. Egyelőre nem tudni, mikor debütálnak ezek az okostelefonok, ám az elég valószínű, hogy rajtuk lesz a Meitu márkajelzés, hiszen a felvásárolt kínai brand állítólag a Redmi-hez hasonlóan működhet a Xiaomi zászlaja alatt. Mindenesetre aki szerette ezeket a különleges kialakítású mobilokat, örülhet, mert az előzetes aggodalmakkal ellentétben nem fognak eltűnni, sőt a Xiaomi-val a hátuk mögött talán sokkal nagyobb sikereket fognak elérni, mint önállóan.

Forrás: GizChina

Szólj hozzá