Valami egészen biztosan kimarad a Battlefield 2042-ből

Brutálisan durva trailerrel mutatkozott be a Battlefield 2042, ami az EA következő nagy dobása lesz a belső nézetes lövöldözős jatekok műfaján belül. Mint ahogyan a nevéből is kitalálható az új cím nem a múltban, hanem a közeljövőben játszódik majd, és egy játékmód már tuti ki fog maradni belőle.

Sem battle royale, sem kampány játékmód nem lesz a Battlefield 2042-ben. Kapunk viszont hét hatalmas méretű pályát, amelyeken akár 128 fős csapatok is egymásnak eshetnek a kibertérben, igaz a korábbi generációs konzolokon egy kicsit vissza kellett vágni a dolgokból, ha valaki Playstation 4 vagy Xbox One gépeken szeretné tolni, akkor maradnak a 64 fős összecsapások. Régi játékmódok eltűnnek, de azért lesznek helyettük újak, mint például a Hazard Mode.

Habár a játék kampány nélkül debütál, a fejlesztők szerint a 2042 egyáltalán nem egy olyan játék, ami híján volna a narratívának. Az új IP egy olyan fiktív közeljövőben játszódik, amelyet térdre kényszerített a klímaváltozás, ennek következményeképpen a játék jelenében egy humanitárius válság zajlik. A kezdeti tartalomkínálat bővülni fog a jövőben, így mindannyian együtt figyelhetjük, miként fejlődik a Battlefield 2042 világa – állítják a készítők. A Battlefield 2042 október 22-én jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra és Xbox Series S és X konzolokra. További részletekért csekkold az újdonság előzetesét.

Forrás: EuroGamer

Szólj hozzá