Valódi kép és specifikáció szivárgott ki a Galaxy S8-ról

Lassan nincsen olyan ember, akit ne érdekelne legalább egy kicsit a nemsokára debütáló Galaxy S8. Ugyan bejelentették, hogy nem a februárban tartandó MWC-n rántják le róla a leplet, de valószínűleg nem sokkal később – ha minden igaz március 29-én – láthatjuk majd az új zászlóshajót a porondon.

Jelenleg talán a legvalószínűbb jellemzők és képek érkeztek egy igencsak megbízható forrásból. Mint már rebesgették, 2 méretben lesz elérhető az új modell. A kisebb 5,8 colos, míg a nagyobb 6,2 colos kijelzővel érkezik majd. Mivel mindkettő hajlított szélű Super Amoled megjelenítő, így az Edge szó értelmét is veszíti. Elérhetővé válik a 3D Touch technológia, aminek többen nagyon fognak örülni, de annyi kis furcsaság van a dologban, hogy a kijelzőnek csak az alsó fele lesz képes nyomásérzékelésre.

Akkumulátor tekintetében nem látunk majd nagy fejlődést, hiszen az S8 3000 mAh-s, az S8 Plus pedig 3500 mAh-s telepet kap. Ez ugyan nem tűnik soknak, viszont az ebben a modellben elsőként debütáló Snapdragon 835 lapkakészlet nagyobb teljesítményre képes, mintegy 20%-kal alacsonyabb áramfelvétel mellett. Ugyan már hallhattunk legendákat 8 GB RAM-ról, a forrás szerint marad a 4 GB memória 64 GB belső tárhely társaságában, melyet microSD kártyával bővíthetünk.

Az akksihoz hasonlóan kamera tekintetében sem történik nagy újítás, hiszen ugyanazt a szenzort és lencsét kapja majd, mint az S7 (12 MP, f/1.7), de a fotóalkalmazás kiegészül egy új internetes kereső funkcióval. A szelfikamera 8 MP-esre nő, ugyanúgy f/1.7-es apertúrával, mint az elődje. Vélhetően helytakarékosságra való tekintettel az ujjlenyomat-olvasó átkerül a készülék hátuljára, a lencse mellé. A készülék alján a hangszóró, az USB-C port és a továbbra is sokak által kedvelt 3,5 mm-es jack aljzat kapott helyet.

Elvárható módon az S8 már az Android 7.0-val, azaz Nougat-tal érkezik, és kap egy új, Bixby névre keresztelt virtuális asszisztenst is, amit egy – a készülélk oldalán elhelyezett – dedikált gombbal kelthetünk majd életre. Elviekben külön lehet majd hozzá kapni egy dokkolót is, mellyel “teljes értékű” számítógépként is használhatjuk különböző perifériákat csatlakoztatva. A találgatások szerint az S8 ára 799€ (kb. 250.000 Ft) lesz, míg az S8 Plus-ért 899€-t (kb. 280.000 Ft) kell majd kifizetni. Ezek az adatok természetesen külföldre vonatkoznak, mire kis hazánkba kerül a modell, addigra jócskán növekszik majd az amúgy is borsos összeg.

Forrás: GSMArena

No Responses

Szólj hozzá