Változnak az emojik a Messengerben

A hangulatjelek eddig különbözőek voltak a Facebookon és a Messengerben, de hamarosan egységesítve lesz a kettő.

A hangulatjelek, azaz a szmájlik szépen lassan beszivárogtak a mindennapjainkba, és ma már a virtuális üzenetváltás elengedhetetlen kellékeivé váltak. Kicsit mindig is megosztóak voltak, hiszen rengeteg embert idegesít, gondoljunk csak bele mikor látjuk, hogy egy pár betűből álló szót rengeteg felesleges jel követ, mint ahogy azt a lenti példa mutatja.

Szinte mindenkinek van olyan ismerőse, aki túlzásba viszi ezeket a jeleket, de a normális használattal véleményünk szerint nincsen gond. Minimálisan ki lehet egészíteni egy beszélgetést, és egy pici extrát tudunk hozzátenni a csevegéshez.

Azt azonban jó tudni, hogy ezen a téren semmilyen egységesség nincs. Más hangulatjelek vannak a Facebook kliensben, és mások a Messengerben. Különböző készletet használ az iPhone, és ettől is eltérő hangulatjelek elérhetőek az Android készülékeken.

Most azonban úgy döntöttek, hogy elkezdik egységesíteni, és megszűnnek a jelenleg Messengerben használatos hangulatjelek. Hamarosan már ott is a Facebookon található szmájlik lesznek elérhetőek, és néhány iPhone felhasználónál már aktiválták is ezt.

A fent látható kép bal oldalán látható ikonok megszűnnek majd, és onnantól a jobb oldali emojik lesznek elérhetőek a Messengerben.

Forrás: Androidpolice

Szólj hozzá