Véget érhet a Facebook uralma?

Dagad a botrány a legnépszerűbb közösségi portál körül, és rengetegen csatlakoznak a mozgalomhoz, ami a felhasználói fiókok törlésére ösztönöz.

Zuchenbergéknek bizonyára főhet a feje, mivel az utóbbi időben többször is kellemetlen helyzetbe hozták magukat, és úgy tűnik mostanra sokaknak elege lett. A most kirobbant Cambridge Analytica botrányt hatalmas felháborodás követi, mivel egy elég komoly titokra derült fény.

A Facebookot szándékosan úgy alakították ki, hogy adatbányász cégek férhessen hozzá a felhasználók adataihoz, azok megkérdezése nélkül. A Cambridge Analytica élt is ezzel a lehetőséggel, és több mint 50 millió Facebook profilt néztek át, a politikai beállítottságukat vizsgálva.

Ez vezetett a #deletefacebook mozgalom létrejöttéhez, amihez egyébként napjaink egyik legnagyobb koponyája is csatlakozott. Elon Musk letörölte profilját, és a Tesla, illetve Space X fiókokat is eltávolította.

Ő egyébként más közösségi médiát is rendszeresen használ, ám azokon továbbra is jelen lesz. Véleménye szerint a Facebook az, aminek már túl nagy hatalma van, és muszáj valamilyen módon megfékezni.

Forrás: TheVerge

Szólj hozzá