Véget ért a Huawei és a Leica együttműködése

A minap a Xiaomi bejelentette, hogy partnerségre lépett a Leica csapatával, amely idestova lassan 6 éven át volt kollaborációban a Huaweijel, és fejlesztettek közösen kamerákat a gyártó prémium okostelefonjaihoz. A szebb napokat is megélt Huawei hivatalosan is elismerte, hogy az együttműködés véget ért, ráadásul erre nem is mostanában, hanem március 31-én került sor.

A hír a gyakorlatban azt jelenti, hogy az utolsó készülékek, amelyeken Leica fejlesztésű kamerák voltak, a P50 és a P50 Pro modellek, így aztán egy korszak végleg lezárult. Mondjuk érdekes módon a hajlítható kijelzős P50 Pocket sem viselte már magán a Leica márkajelzést, pedig az még decemberben jelent meg, tehát elviekben hónapokkal azelőtt, hogy a partneri kapcsolat véget ért volna. Erre a rejtélyre most nemigen találunk választ, az viszont már biztosra vehető, hogy a Huawei Mate 50, jelenjen meg akármikor is, már szintén Leica képrögzítők nélkül fog debütálni.

Már tavaly óta lehet hallani mindenféle találgatásokat és spekulációkat, hogy a Leica szeretne szabadulni ettől az együttműködéstől, mivel a Huawei piaci részesedése zuhanórepülésbe kezdett az amerikai kereskedelmi szankciókat követően. Már akkor a lehetséges partnerek között emlegették a Xiaomi-t, illetve még a Honor-t is, ám úgy látszik kettejük közül a Xiaomi lett végül a befutó. A kínai vállalat első Leica-val közösen készített okostelefonja várhatóan júliusban debütál, a legtöbben úgy vélik, hogy a szóban forgó készülék a Xiaomi 12 Ultra lesz.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá