Végre fejlődik kedvenc messenger programunk

A Facebook Messenger szinte mindenki telefonján megtalálható, és remek alternatíva kapcsolattartásra, hiszen hang, kép és videó küldésére is alkalmas. A képküldési funkció azonban korlátozott volt, mivel eléggé lerontotta a képeket, de ez most megváltozik.

A Messenger régebben elég durván betömörítette a küldött képeket, így a részletek sokszor elvesztek. Egy ideje emeletek ezen, és már 2048×2048 pixeles felbontású képekre konvertálta a fotóinkat küldésnél, de végre a fejlesztők is belátták, hogy manapság már ez sem elég, ezért változtatnak rajta.

A Facebook közleménye szerint hamarosan 4096×4096 pixeles felbontásra emelkedik a korlát, ami nagyon jó hír, tekintve hogy a legtöbb mobil már igen komoly kamerával van felszerelve. Persze még mindig kérdéses, hogy mennyire tömörítik majd ezeket a képeket, hiszen a változás miatt négyszer nagyobb képet kapunk, ami méretben is érezhető lesz.

Egyelőre csak néhány országba jutott el a változtatás, de a következő hetekben a frissítés megérkezik a világ többi részére, így hazánkba is.

Forrás: Androidpolice

Szólj hozzá