Vezeték nélküli TV-n dolgozik a Samsung

Manapság már egyre inkább előtérbe kerül a minimalizmus, és a vezeték nélküli megoldások az otthon megtalálható kütyüknél. Így a WiFi-s hangalak és soundbarok is egyre elterjedtebbek, a Samsung pedig ezen is túllépne, és a televízióikra is szeretné kiterjeszteni ezt.

A Samsung eddig is különösen odafigyelt a letisztult dizájnra, és ezért vezette be a QLED TV-k esetében használatos One Connect Box-ot is. Ebből csak egyetlen vezeték megy a TV-be, és mivel ehhez csatlakoztatunk szinte mindent, így rögtön letisztultabb képet kapunk.

A jelenlegi csúcstelevíziójuk a Q9FN, amely esetében már ennél is továbbléptek, hiszen már a tápkábel is a Box-ba megy bele, ezt pedig egy félig áttetsző vezeték köti össze a TV-vel. Úgy tűnik, hogy még ezzel sem elégedtek meg, és még 2018 március 5-én nyújtottak be néhány tervet a WIPO-hoz, amik nemrég a netre is kikerültek.

Sajnos szinte biztosra vehető, hogy nem mostanában fog megvalósulni ez a megoldás, ha egyáltalán elkészül majd valaha. Érdekes módon pár éve még könnyebb lett volna kivitelezni ezt, mivel a TV-k fogyasztása mára alaposan megnőtt (a 4K HDR szabvány elterjedése miatt), hiszen a csúcskészülékek mára már akár 1500 nites fényerőre is képesek.

Ez alsó hangon 300-400 W-os fogyasztást is eredményezhet, ami komoly problémát jelent, ráadásul a vezeték nélküli megoldások esetén elég nagy a veszteség is, így minden téren problémás a dolog. Ezáltal szerintünk ez a fejlesztés egy kicsit zsákutcának tűnik, hiszen egyetlen vezeték nem a világ, akit pedig nagyon zavar, az még mindig meg tudja oldani a dolgot mondjuk némi gipszkartonozással.

Forrás: FlatPanels

Szólj hozzá