Vicces hiba az Apple telefonjaiban – Újraindulgatnak a mai dátum miatt!

Azt hinnénk a mai nap is csak egy átlagos szombat, de sok iPhone felhasználónak elég sok fejfájást okozott egy vicces hiba, ami annyira komoly volt, hogy az Apple még ma kiadott egy frissítést rá.

Tegnap kezdetét vette a december, és a mai nap már másodika van, így az iPhone-ok is erre a dátumra váltottak. Ez önmagában még nem lenne gond, de amikor a készüléken található applikációk egyike értesítést küldött a felhasználónak, a telefonon gyakran összeomlott, majd újraindult.

Olyan értesítések a kritikusak, amelyekben érintett a mai dátum, és lokálisan a telefonon generálódnak, mint pl. egy emlékeztető. Ha valakinek ilyen gondja van, annak azt tanácsolják, hogy állítása vissza a dátumot, vagy átmenetileg kapcsolja ki az értesítéseket.

A most megérkezett iOS 11.2 elvileg már orvosolja a problémát, de az Apple azt javasolja, hogy előtte kapcsoljuk ki az értesítéseket, és csak frissítés után kapcsoljuk vissza őket. Ezek után már nem szabadna belefutnunk a hibába, de akinél továbbra is fenn áll a jelenség, az mindenképpen vegye fel a kapcsolatot az Apple-el.

Forrás: Használtalma

Szólj hozzá