Videón a Redmi hamarosan érkező csúcsmobilja

Bizonyára sokan várják a Xiaomi leányvállalatának első flagshipjét, amely a legjobb mobilokkal is felveszi majd a versenyt, és várhatóan jóval olcsóbban juthatunk majd hozzá a riválisok készülékeinél.

Zajlik az élet a Redmi háza táján, hiszen eredetileg arról szóltak a hírek, hogy valószínűleg csak az év későbbi szakaszában érkezhet az első csúcsmobiljuk, ám az elmúlt hetekben folyamatosan érkező infók szerint már nincs is olyan messze a megjelenés időpontja.

Először arról lehetett hallani, hogy periszkópszerű kamerával érkezhet a készülék, ám mostanra már biztossá vált, hogy lyukas kijelzőt kap a Redmi mobil. Egy frissen kiszivárgott videó is befutott róla, amelyen előröl és hátulról is szemügyre vehetjük a terméket.

Érdekes választásnak tűnik, hogy a lyuk nem a képernyő jobb felső sarkába került, hanem a középső részen helyezkedik el. Ezzel gyakorlatilag a vízcsepp alakú szenzorszigetet váltja ki, de az erősen kérdéses ,hogy megéri-e a pluszmunkát, és az ezzel járó költséget. Hátul tisztán kivehető a tripla kamera is, és itt látható az ujjlenyomat-olvasó is, így ez biztosan nem a kijelző alá kerül majd.

Persze érthető a dolog, hiszen néhány téren bizonyára meg kell húzni a gatyamadzagot, hogyha nem akarnak elszállni az árával. A Snapdragon 855-ös chip viszont biztosra vehető, így a komolyabb játékok kedvelőinek igazi csemege lehet majd a legújabb Redmi, hiszen a Poco F1-hez hasonlóan csúcssebességhez juthatunk majd, és ez esetben sem kell majd túl mélyen a zsebünkbe nyúlnunk.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá