Vissza a kőkorszakba: Far Cry Primal

Az Assassin’s Creed és Far Cry játékokat fejlesztő Ubisoft egy hete mutatta be az új generációs konzolokra az egyik legnagyobb open-world cím legújabb részét, a Far Cry Primalt, amely ezúttal nem csak térben, de időben is elkalauzol minket, nem kevesebb, mint 10 000 évvel időszámításunk előttig.

Az első Far Cry játékot 12 éve, 2004-ben dobták piacra, azóta több változata is megjelent, legtöbbször osztatlan sikerrel. A nagyobb tájakat már végigjárta a fejlesztőcsapat, a sivatagoktól kezdve, mesés szigeteken át, egészen a 2014-ben piacra dobott Far Cry 4-ben bejárható Himalája hegyvidékéig. Hatalmas érdeklődés övezte az új címet, a gamerek pedig egyre inkább találgatták, hogy ezúttal hol kell majd küzdenünk, vagy együttműködnünk a vadvilággal és társainkkal.

far_cry_primal_game

A fejlesztők választása a kőkorszakra esett, és valószínűleg nem lőttek nagyon mellé. Tavaly ősszel vette kezdetét az óriási hype-áradat, amelynek köszönhetően nem csak a Far Cry fanok, hanem az újdonsült vásárlók is nagy számban vásárolják meg konzoljaikra, illetve a mai naptól számítógépükre az ősember szimulátort.

Maga a játék sok érdekességet tartogat. Először is ez az első abszolút next-gen Far Cry (a negyedik rész még kijött Xbox 360-ra és PS3-ra is), valamint a játékmenet is tartogat újdonságokat. Az egyik ilyen az állatok idomítása, amely funkció megkönnyíti számunkra az ellenséges törzsek legyőzését. Jut eszembe, ellenséges törzsek… Ezekből kettőt is találunk. Az egyik egy barbár, visszamaradott csoport, amelyre a kannibalizmus jellemző, míg a másik egy a miénknél fejlettebb eszközökkel rendelkező törzs.

far-cry-primal-5-things-we-need-from-the-new-game-from-ubisoft-648357

Főhősünk Takkar az előember, aki elveszíti szétszéledt népét, a Wenjákat, a játék célja pedig az ő megtalálásuk Oros földjén. A már bevált elemek maradtak, egészséges kőkorszaki változtatásokkal. A rádiótornyok helyett tüzeket kell gyújtanunk dombok tetején, így nyílnak meg előttünk a hatalmas bejárható terület újabb részei.

A Far Cry Primal ajánlható mindenkinek, aki kedveli a sorozat többi részét, valamit a hasonló jellegű játékokat, de a korhatár betartására érdemes vigyázni, ugyanis nem ritka az erőszak (főleg a kannibálos részeknél), néhány kiszivárgott infó szerint pedig szexuális tartalmat is hordoz magában a játék.

PlayStation 4-re és Xbox One-ra jelenleg 18-20.000 forint körül szerezhető be a játék, míg a PC-s verzió ára 12-15.000 forint között mozog.

Források: PCGURU, Wikipedia

Szólj hozzá