Visszatér a Fortnite az iOS-be, legalábbis az EU-ban

Az Epic Games azt tervezi, hogy elérhetővé teszi az Epic Games Store-t iPhone-okon és iPad-eken, mivel az Apple új, alternatív alkalmazásboltokkal kapcsolatos üzletpolitikája az Európai Unión belül lehetővé teszi majd ezt. Az Epic Games hivatalosan is bejelentette szándékait, tehát ez nem holmi szóbeszéd, vagy pletyka.

Az Epic Games Store tartalmazni fogja majd a népszerű Fortnite játékot, ami azt jelenti, hogy az iPhone és iPad felhasználók végre telepíthetik és játszhatják a címet, anélkül, hogy valamilyen felhőalapú szolgáltatást kellene igénybe venniük. A Fortnite-ot az elmúlt években kitiltották az iOS App Storeból, az Apple és az Epic Games közötti jogi vita miatt. Úgy látszik, hogy a győzelem a végén mégiscsak az Epic-et illeti, legalábbis az EU-ban mindenképp.

Habár az Epic Games alkalmazásboltot készül bevezetni iOS-re, a cég vezérigazgatója Tim Sweeny továbbra is kritizálja az Apple tervezett változtatásait. Sweeny szerint az App Store módosításai mögött valójában rosszindulatú megfelelési szándék, és további fondorlatok húzódnak, amelyek végső soron a digitális piacokról szóló törvény meghiúsítását célozzák.

Az Apple a népszerű alkalmazások telepítése után évente és felhasználónként 0,5 eurós díjat számítana fel, habár így nem lesznek App Store jutalékok, vagy alkalmazáson belüli vásárlások miatti további sápok. Persze az Apple az első 1 millió telepítés esetén eltekint ezektől a díjaktól, de a 0,5 eurós felhasználónkénti díj az olyanok számára, mint az Epic Games  jelentős kiadást fog jelenteni.

Forrás: MacRumors

Szólj hozzá